İspanyada tren kazası kameralara böyle yansıdı - izle

İspanya'da tren kazası kameralara böyle yansıdı - izle

Madrid-Ourense seferini yapan yolcu treni raydan çıktı. 78 kişinin hayatını kaybettiği kaza kameralara böyle yansıdı.

İspanya'nın Galiçya bölgesinde meydana gelen kazada 247 yolcunun bulunduğu trende 78 insan hayatını kaybetti ve 143 kişi de yaralı olarak kurtuldu.
 
Yetkililer hayatını kaybedenlerden 4'ünün hastanede öldüğünü ifade ederken, yaralıların 20'sinin de durumunun ağır olduğunu ifade etti.
 
İspanya'da tren kazası kameralara böyle yansıdı - izle
 
NORMALDEN HIZLI GİDİYORMUŞ
Feci tren kazasının ardından makinistin telefon konuşmaları basına yansıdı.
 
Kazanın hemen ardından Galisya Özerk Hükümeti delegesi Samuel Juarez'le irtibata geçen makinist, Santiago istasyonu yakınlarında saatte 80 kilometre gitmesi gereken yerde 190 kilometre hızla gittiğini söylüyor.
 
Sırtının ağrıdığını ve kabinden çıkamadığını belirten makinist, "Biz insanız! Biz insanız" ifadelerini tekrarlıyor ve "Umarım ölü yoktur çünkü sorumlu ben olurum" diyor.
 
Trenin iki makinisti de yaralı olarak kurtulurken, bir makinistin olayın şaşkınlığıyla sürekli, "Raydan çıkardım, ne yapacağım, ben ne yapacağım" sözlerini tekrarladığı kaydedilmişti.
 
40 YILDIR MEYDANA GELEN EN KÖTÜ TREN KAZASI
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un olay yerinde bulunan Bayındırlık Bakanı Ana Pastor'dan gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi. Olayın son 40 yıldır İspanya'da meydana gelen en büyük bilançolu tren kazası olduğu ifade ediliyor.
 
3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Olay yerini ziyaret eden İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, "Uzun zaman hafızamızda yer edecek olan bu korkunç kaza sebebiyle İspanya'da 3 günlük yas ilan edilmesi için karar imzalayacağım." dedi.
 
İŞTE KAZANIN GERÇEKLEŞTİĞİ AN...
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler