İspanyayı batıran gemi 400 yıl sonra bulundu - İZLE

İspanya'yı batıran gemi 400 yıl sonra bulundu - İZLE

Latin Amerika'dan elde edilen ganimeti İspanya'ya getiren batık gemi 400 yıl sonra ortaya çıkarıldı.

Sulara gömülmesiyle, İspanya İmparatorluğu'nu iflasın eşiğine getiren hazine gemisine ait batık Meksika Körfezi'nde bulundu. İspanya'nın fethettiği Latin Amerika'dan talan edilen 17 bin parçalık değerli taş, inci, altın ile gümüş taşıyan ve 1622 yılının 5 Eylül'ünde batan gemi Meksika Körfezi'nin 400 metre derininde bulundu.

Latin Amerika'dan Madrid Bankası'na hazineleri götüren 28 gemilik bir filo 5 Eylül'de körfezde bir fırtınaya yakalanmış, batığına ulaşılan Buen Jesus y Nuestra Senora del Rosario dahil 8 gemi batmıştı. 500 kişiyle beraber sulara gömülen sekiz gemiden Rosario'yu bulan Odyssey Marine Exploration şirketinin başkanı Greg Stemm batığı, "çağımızın keşfi" olarak niteledi.
 
Odyssey Marine Exploration, gemilerle gelen hazineye güvenen Madrid Bankası'nın iflas ettiğini ve bunun da İspanya İmparatorluğu için sonun başlangıcı olduğunu belirtti.
 
Geminin enkazına ilk kez 1965 yılında karides balıkçılarının ağlarına takılan seramik ve diğer eserler sonucu rastlanmıştı. Deniz yüzeyinin yaklaşık 405 m derinliğinde bulunan batığın kısa bir süre sonra su yüzeyine çıkartılabileceği bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler