İspanyol basını: Messi ve Ronaldo'dan sonra Arda geliyor

İspanyol basını: Messi ve Ronaldo'dan sonra Arda geliyor

İspanyol gazeteci Juan Castro Nogales, Arda Turan'a övgüler yağdırdı.

İspanya’da yıldızı her geçen gün daha çok parlayan, son günlerin en çok konuşulan ismi Arda Turan’ı, kendisini yakından takip eden bir isme sorduk. İspanyol gazeteci Juan Castro Nogales, oyuncunun La Liga’daki performansıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ATLETİCO MADRİD'İN BAŞARISINDA ARDA'NIN DA PAYI VAR
Arda Turan’ın Atletico Madrid’deki başarısını nasıl yorumluyorsunuz?
- Aslında Atletico Madrid ile Arda Turan’ın başarısını birlikte değerlendirmek gerekir. Takım iyi oynuyor ve tüm oyuncular görevlerini yerine getiriyor. Arda da böyle bir ortamda bireysel yetenekleri ile ekstradan daha rahat katkı verebiliyor. Ancak takımın başarısında onun performansının da etkisi var. Bu formu başarıda kilit rol oynadı. Takımda bu kilit rolü üstlenen iki-üç oyuncudan birisi bence o.

Bu başarıyı getiren faktörler neler olabilir?
- Takım arkadaşları ile saha içi ve dışındaki ilişkilerinin başarısında en önemli faktörlerden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Arkadaşları ona çok güveniyor ve bu çok önemli bir şey. Aynı güven teknik direktör Simeone’de de var. Onun Arda’yı oynatma biçiminin de performansı üzerinde etkisi var. Dikkat ederseniz Arda’nın maç içinde sahada dolaştığını ve rahat hareket ettiğini görürsünüz. Oyuncunun kafasının rahat olmasını da bir diğer etken olarak ifade etmeliyim. Türkiye’de basının yarattığı baskı burada yok. İspanya’da biz, çok ekstra durumlar olmadıkça futbolcuların özel hayatına girmeyiz. Bence aradaki bu fark da Arda’nın burada kafasının daha rahat olmasını ve sadece sahadaki oyununa odaklanmasını sağladı.

MESSİ VE RONALDO'DAN SONRA ARDA GELİYOR
Arda, İspanya’da yıldız olarak mı görülüyor?
- Arda için takımının lideri diyebiliriz. Atletico Madrid’de kesinlikle yıldız olarak görülüyor. Ancak Ronaldo ve Messi gibi oyuncularla karşılaştırıldığında, onlarla aynı seviyede olduğunu söyleyemem. Bu iki oyuncuyu bir kenara bırakırsak, hemen arkalarından gelen oyuncular arasında Arda’yı da sayabiliriz.

Atletico Madrid’den daha üst seviye takımlarda oynayabilir mi?
-İspanya için Atletico’nun daha yukarısı R. Madrid ve Barcelona. Bence Arda en üst düzeyde futbol oynuyor ve kalitesini ispatladı. Kişisel fikrim bu dev takımlarda oynayabilecek yeterliliğe sahip olduğu yönünde.

Sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?
- Türkiye’nin Dünya Kupası’nda olmaması burada insanları üzüyor. Çünkü Arda’yı izleyemeyecek olmalarını büyük bir kayıp olarak görüyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler