Isparta'da midibüs şarampole yuvarlandı: 18 ölü İZLE

Isparta'da midibüs şarampole yuvarlandı: 18 ölü İZLE

Isparta'nın Yalvaç ilçesinden, elma bahçesinde çalışan işçileri Gelendost'a götüren midibüs şarampole yuvarlandı.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nden, elma bahçesinde çalışan işçileri Gelendost'a götüren minibüs şarampole yuvarlandı; çoğunluğu kadın 18 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

Kaza saat 07.15 sıralarında Yalvaç'ın Balkonak Köyü'ne 2 kilometre uzaklıktaki meydana geldi. Yalvaç'tan Gelendost'a elma toplama işinde çalışanları götüren ve Metin Aslanalp (47) yönetimindeki 42 D 0881 plakalı midibüs, virajlı yolda şarampole yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Midibüs yaklaşık 100 metre sürüklenirken, kazada sürücü Metin Aslanalp ve tedaviye alınan yaralılardan Esme Altunbay (36) ve Konya'ya sevkedilen Buket Keskin'in (26) ölümleriyle birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi.

KAZA YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

15 YARALI AKŞEHİR’E SEVKEDİLDİ
Isparta’nın Yalvaç İlçesi yakınlarındaki kazada yaralananlardan 15’i ambulanslarla yakındaki Konya’nın Akşehir İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayı duyan yaralıların yakınları da hastaneye akın etti. Yaralılardan durumu ağır olan Leyla Çelik (44), Şerife Özkan (46) ve Fatma Önay (31) yapılan ilk müdahalenin ardından Konya’ya sevk edildi.

YARALILARIN İSİMLERİ
Akşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altındaki yaralıların adları şöyle: Esme Altunbay (16), Meral Arslanalp (24), Erkan Arslanalp (16), Buket Keskin (26), Nermin Ölçer (33), Sultan Bozdağ (66), Ömer Akdeniz(31), Rabiya Caran (19), Şerife Aksoy(58), Ömer Samur (47), Sibel Arslanalp (12), Durmuş Ali İlboğa (25).  

YÜK FAZLALIĞI FRENİ PATLATTI
Eski model midibüsün kaza yerine 1 kilometre kala rampa çıktıktan sonra inişe geçtiği, bu sırada yük fazlalığından dolayı freninin patlaması sonucu kontrolden çıktığı belirtildi. Midibüsün önce yolun sağ tarafındaki toprak tepeye doğru tırmandığı, ardından da yan devrilerek 100 metre sürüklendiği kaydedildi. Isparta’dan gelen bir ekip, midibüsün lastiklerinin derinliklerini ölçtü, aracın genel durumuyla ilgili notlar aldı.

Cumhuriyet Savcısı’nın kaza yerindeki incelemesi sürerken cenazeler Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler