İstanbul Barosundan sürpriz kongre kararı!

İstanbul Barosu'ndan sürpriz kongre kararı!

İstanbul Barosu, yetki tartışmaları sonrası olağanüstü genel kurul kararı aldı..

AK Parti Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeleri hakkında dava açıldığı için baro yönetiminin düştüğünü iddia etmişti.

Bu iddialar sonrası İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, baro yönetiminin düştüğü yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, “Bunun bir sindirme, gözdağı, yıldırma olduğu çok net anlaşılıyor” demişti.  
 
OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALDILAR
Tüm bu tartışmalar sürerken İstanbul Barosu sürpriz bir şekilde Olağanüstü Kongre kararı aldı. Baro geçtiğimiz yıl Ekim ayında kongreye gitmiş ve Ümit Koasakal Baro Başkanlığına seçilmişti.
 
İDDİALARI FIRSATÇILIK OLARAK DEĞERLENDİRDİ
 
İstanbul Barosu yönetim kurulu üyeleri hakkında, Balyoz davasında savunma avukatlarına verdikleri destek nedeniyle soruşturma başlatılmış, ardından da “yargılamayı etkilemek” suçlamasıyla dava açılmıştı. Haklarında açılan davadan dolayı yönetiminin düştüğü iddialarına karşılık, olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını belirten İstanbul Barosu başkanı Ümit Kocasakal, haklarında kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadığı ve bu nedenle yönetimin düşemeyeceğini belirterek şunları söyledi:
 
“Bir bardak suda fırtına koparılıyor. Bunun adı fırsatçılıktır. Yüzde 60 oyla gelen bir yönetime karşı bir darbe girişimi düşünüyorlar. Kanun zaten buna müsaade etmiyor. Avukatlık kanunun 90.maddesi seçilme yeterliliği ile ilgilidir. Seçime giderken uygulanacak bir maddedir. Kanunun 5.maddesine göre de seçildikten sonra kasten işlenen bir suçtan dolayı iki yıldan fazla süreyle hapis cezası verilirse yönetim düşer. Bu kadar basit. Bize isnat edilen suç 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası gerektiriyor. 2 yılın üzerinde bir suçla mahkûm olmak gerekiyor. Bize yapılan bu saldırılara karşı genel kurulu topluyoruz. Genel kurul onlara cevap verecek. Davada bir karar çıkmadan bütün bunlar yapılıyor. “

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler