İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği kuruldu

İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği kuruldu

İstanbul'da faaliyette bulunan Çerkeş'e bağlı köy

dernekleri birleşerek "Çerkeş Köy Dernekleri Birliği"ni oluşturdular.

Çerkeş Yeşilöz Köy Derneğinin Üsküdar'da bulunan dernek lokalinde yapılan toplantıya başta Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan olmak üzere, ÇANDEF Başkanı İsmail Suaydın, Başkan Yardımcısı Samet Özdemir ile 19 Aralık'ta yapılacak ÇANDEF Olağanüstü Genel Kuruluna başkan adayı olduğunu açıklayan Ömer Lütfi Özenç ve Çerkeş köy derneklerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

ŞÜKRÜ TARHAN: DAHA AKTİF BİR DURUM
On köy Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantı, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "Dayanışma önemlidir. Böyle bir birlik içerisinde olursanız çok daha iyi olur. Burada Çankırılılar önemli çalışmalar içerisinde. Oluşturulacak Çerkeş Birliği ile Çerkeşlilerin de bu çalışmalar içerisinde olması sağlanır." dedi.

ÖZENÇ: ÇERKEŞLİLER DE AKTİF OLMALI
Daha sonra söz alan Ömer Lütfi Özenç, "İstanbul'da Çankırılılar olarak bir çalışma yapıyoruz. Sadece Çakmak köyü bugüne kadar çalışmalarımıza katıldı. Çerkeş'in İstanbul'daki 13 köyü ile birlikte olmanın ve güç kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu oluşum sayesinde hem ÇANDEF olarak bizler hem de Çerkeş insanı güç kazanmış oldu." dedi.

KÖY DERNEKLERİ TAM MUTABAKATLA
Söz alan Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri de böyle bir gerekliliğe yıllardır ihtiyaç olduğunu ve geç kalınmadan bu yapının hayata geçirilmesi konusunda hemen karar alınması gerektiğini belirten konuşmalar yaptılar.

Toplantıda sağlanan mutabakata göre yeni oluşturulan İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği yönetimi şu isimlerden oluştu.

Serdar Dağıstan - Ahır Köy (Yeşilöz) Temsilcisi
Murat Serttaşı - Bozoğlu Köyü Temsilcisi
İzzet Tozan - Aliözü Köyü Temsilcisi
Bekir Özdemir - Çakmak Köyü Temsilcisi
Satılmış Kale - Dodurga Köyü Temsilcisi
Ali Çatkaya - Hacılar Köyü Temsilcisi
Ahmet Çeçtepe - Kara Mustafa Köyü Temsilcisi
Ahmet İriler - Kadıözü Köyü Temsilcisi
Recep Karaot - Yalıözü Köyü Temsilcisi
Erol Tepebaşı - Saçak Beldesi Temsilcisi

BAYRAMÖREN VE ORTA DERNEKLER BİRLİĞİ YOLDA
Edinilen bilgiye göre 13 Aralık Pazartesi günü Anadolu yakasında Aydınevler Muhtarlığında yapılacak toplantı ile Bayramören Dernekler Birliği'nin, 26 Aralık Pazar günü Fatih'te Sinopi Mantı'da yapılacak toplantı ile Orta Dernekler Birliği'nin oluşturulacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler