İstanbul Sultanbeyli'de karakola bombalı saldırı

İstanbul Sultanbeyli'de karakola bombalı saldırı

Emniyet müdürünün şehit düştüğü saldırılarda 3'ü polis 11 kişi de yaralandı. 3 terörist de öldü.

Sultanbeyli’de Fatih Polis Merkezi’ne saat 01.00′da bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk saldırıda, 3′ü polis, 10 kişi hafif şekilde yaralandı. Eylemden 8 saat sonra delil arayan polislere ateş açıldı, Bomba İmha Şube Müdürü şehit düştü, 1 vatandaş yaralandı, 2 terörist öldürüldü.

Kanlı eylemin adresi Sultanbeyli İlçesi, Petrol Yolu Caddesi üzerinde konuşlu 3 katlı Fatih Polis Merkezi oldu. Bugün saat 01.00 civarında karokolda büyük bir patlama oldu. Kilometrelerce uzaktan duyulan ve kulakları sağır eden patlamanın ardından bina tanınmaz hale geldi. Karakolun ön cephesini çökerten patlamadan sonra bomba yüklü otomobil alev topuna döndü.

YARALILARIN DURUMU İYİ
Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede Fatih Polis Merkezi’ne ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Bu arada içeri giren güvenlik ve sağlık ekipleri ile vatandaşlar, yaralıları dışarı çıkararak Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne götürdü. İlk belirlemelere göre, araçlı canlı bomba saldırısında karakolda bulunan 3′ü polis, 7′si vatandaş olmak üzere toplam 10 kişi yaralandı. Bu arada oluşan tazyik çevredeki binalar ile park halindeki 21 araç ağır hasar gördü.

TERÖRİSTİN PARÇALARI BULUNDU
Vatandaşları dehşete düşüren eylemden sonra İstanbul Emniyeti’ne bağlı kısa adı OYİ olan Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, delil ve patlamamış bomba araştırması yaptı. Arama sırasında, eylemi gerçekleştiren ve erkek olduğu değerlendirilen teröristin parçalarına ulaşıldı. Saldırıda kullanılan aracın ön kısmı ise karakoldan 150 metre uzakta bulundu.

EKİBİNİN BAŞINDA  YERALDI
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, bölgede Özel Harekat destekli büyük bir operasyon başlattı. Üyesi oldukları örgüt ve kimlikleri belirlenemeyen teröristler, saatler 07.00′ı gösterirken aynı yerde ikinci bir saldırı daha gerçekleştirdi. Gözü dönmüş caniler, bölgede delil ve patlamış-patlamamış mühimmat arayan polislerin üzerine ateş açtı. Anında karşılk bulan çatışma, saat 08.45′i gösterirken sona erdi. Saldırıda, delil arayan ekiplerinin eşlik eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit düştü, 1 vatandaş ise kolundan yaralandı. Uzun kovalamaca sonucu 2 terörist ölü ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler