İstanbul Valisinden Gezi Parkı açıklaması

İstanbul Valisi'nden Gezi Parkı açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı'nda yaşanan olaylardan sonra açıklamalarda bulundu.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açıklama yaptı.
 
VALİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU:
Taksim Meydanında bir süredir başlatılmış olan çalışmalar çerçevesinde mevcut işlerin süratle tamamlanabilmesi ve halkımıza yeni haliyle hazırlanabilmesi amacıyla çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Tabii bu çalışmalarla ilgili kamuoyunda farklı görüşler var. Şüphesiz ki her türlü fikrin değeri 
yüksektir ve görüşlerin ifade edilmesi hepimizin ortak dileğidir. 
 
Kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar ilgili kurumlarca zaman zaman yapılmıştır. Bugün de asayişe de ilişkin gelişmeler yaşanmıştır.
 
"12 KİŞİ YARALI"
Taksim'de toplanan gruplarla ilgili müdahalede bulunulmuş olan gruplar sonucuunda yaşanan asayiş olaylarında 11'i Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 1 tanesi de Şişli Etfal'de olmak üzere 12 kişi tedavi altındadır. Bunların hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türk emniyet teşkilatı her zaman vatandaşın güvenliğini tesis etmek için çalışır.
 
"FAS UYRUKLU TC VATANDAŞI YARALI YOĞUN BAKIMDA"
Bu yaşanmış olan gösterilerde yaralanmış olan kişiler hastanede tedavi ediliyor. Şifa diliyorum. Bunlardan bir kişinin şu anda ameliyatı yapılmış ve yoğun bakımda. Bunun  dışındaki hastalarla ilgili hastanelerimiz kısa süre içinde taburcu edileceklerini bildirdiler. Yoğun bakımdaki hasta da Fas uyruklu TC vatandaşıdır. Ayrıca bu olaylarda bir gazeteci de travma ve gaz nedeniyle etkilendi. Şu anda sağlık durumu iyi. 
 
"BAZI GRUPLAR POLİSLE VATANDAŞI KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR"
Gezi parkında toplanan grupların ifade hürriyeti şüphesiz ki değerli ve anlamlıdır. Fakat ortada doğa katliamı söz konusu değildir. Bu da kamuoyunda net bir şekilde paylaşılmıştır. İyi niyetli insanların büyük bir kısmı gerçekten ağaç ve doğa severlerdir. Fakat bazı gruplar emniyet güçleri ile bu insanları karşı karşıya getirmeye çalışmıştır.
 
"VATANDAŞIMIZ DİKKATLİ OLSUN"
Bu tablolar hiçbirimizi  şehrimizde görmeyi arzu etmediğimiz olaylar. Taksim Meydanı 24 saat halkımızın kullandığı mekanlardır. Bu mekanlar istismarcı güçler tarafından asayişi bozucu noktaya ulaşması dikkat çekicidir. Taksim çevresinde şu anda olumsuz bir durum görinmemekte. Gezi Parkı çevresinde kısıtlayıcı önlemlerimiz devam edecek. Şu an itibariyle herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.Özellikle sayın Büyükşehir Belediye başkanımızın açıklamalarıyla, doğa katliamı yapıldığı şeklinde samimi duygularla Taksim’e gelmek isteyen yurttaşlarımızın dikkatli olmaları ve verilen bilgiler doğrultusunda değerlendirmelerini rica ediyorum.
 
"TAKSİM'DE HERHANGİ BİR MÜDAHALE VE SIKINTILI BİR DURUM YOK"
Meydanda herhangi bir müdahale söz konusu değil. Ama tabii bunları devam ettirme arzusunda olan ve bu konuları kendi hedefleri için istismar etmeye çalışan grupların geniş kitlelerin hassasiyetini kullnarak olumsuz yönde etkileme çabaları devam etmektedir. Taksim'de ve Gezi Parkı alanında herhangi bir sıkıntılı tablonun olmadığını tekrar etmek istiyorum.
 
"BU GRUPLARI TANIYORUZ"
Biz bu grupları tanıyoruz. Hedeflerini de biliyoruz. Bu grupların doğa sevgisiyle ilgilerinin olmadığını da biliyoruz. Birtakım grupların, halkları istismar ederek emniyet güçleri ile çatıştırma hedeflerine dikkat çekmek istiyorum. Doğa sevgisi ile oraya gelen insanların bu gruplara çok çok dikkat etmelerini rica ediyorum. Sosyal medyadaki yönlendirmelere dikkat etmelerini rica ediyorum.
 
Provokatif bir eylemle karşı karşıyayız. Sosyal medyada estirilmeye çalışılann yanlış havayı dikkatle izleyelim ve provokatif yönlendirmelere dikkat edelim.
 
"63 KİŞİ GÖZALTINDA"
Gözlatıyla ilgili son tabloyu da aktarayım. 63 kişi gözaltında. Bunlarla ilgili de hukuki süreç devam ediyor.
 
"POLİSİN TUTUMUYLA İLGİLİ İDDİALAR İNCELENİYOR"
Basına yansıyan birtakım fotoğraflar var. Bunlar incelenecek. Ama bunun emniyet tarafından, zabıta tarafındann yapıldığı iddiaların dikkatle incelenmesi gerekiyor. İncelemelerin sonucunda ortaya çıkaracağız. Tüm haberleri ve görüntüleri değerlendiriyoruz. Emniyet güçlerimizin müdahalelerini inceliyoruz. Burada duruşumuz nettir. Hukukun içinde kalmaya ve bütün müdahaleleri hukukun içinde uygulamak temel görevimizdir. Yanlış bir durum da varsa gerekenleri yaparız.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR TOPBAŞ:
 
"İSTİSMAR EDİLİYOR"
 
Taksim'deki çalışmalar muhalefetin de desteğiyle başlatıldı. Yakın bir tarihte de bitirmeyi amaçlıyoruz. 
 
Malesef çok üzücü olaylar görüyoruz. Bazı vatandaşlarımızın iyi niyetinden şüphem yok. Malesef bu ortamı istismar etmeye çalışanlar da var. Onları birbirinden ayırmak gerekir.
 
25 Mayıs gecesi bir firmamız bu bölgede bir çalışma başlattı. Bu gerekliydi. Fakat yansımalar böyle olmadı. Bazı çevreler malesef bölgeye gelmek suretiyle istismar ettiler. Bundan üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Siyasilerin bunu kullanması bizi üzdü.
 
"AVM İNŞAATI DEĞİL"
Burası gerçekten bir AVM ve topçu kışlası inşaatı değil. Topçu kışlasıyla ilgili kuruldan geçen bir karar var. Kurulun tekrar değerlendirmesi gerekiyor. Görüşler alınacak. Demokrasinin gereği de budur. İnsanlar düşüncelerini açıklamalı. Burada düşünülen topçu kışlası AVM ölçeğinde bir yapı değil. O daha sonra konuşulur. İstismar ediliyor. Çevreci insanlarımızın da istismar edildiğini görüyoruz. Yaptığımız sadece bir duvar ötelemesi. Başka hiçbir şey yok.
 
"VATANDAŞA İYİ ANLATAMADIK"
Bizim buradaki eksiğimiz vatandaşa bunu iyi anlatamamak olabilir. Bu bir Topçu Kışlası inşaatı başlangıcı değil. Hiç alakası yok bu bölgenin Toğçu Kışlası ile. Buradan bir siyasi rant devşirme kaygısı var. Provokatörler tarafından eyleme dönüştürmek suretiyle İstanbul'un hak etmediği yönlere doğru sürüklenmekte. Bundan çok rahatsızız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler