İstanbul ve Ankarada Silivri operasyonu!

İstanbul ve Ankara'da Silivri operasyonu!

İstanbul'da polis Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl binasında arama yapıyor.

Sabah saatlerinde TGB'nin Beyoğlu'ndaki il binasına gelen polis, arama başlattı. Bu arada çevrede de çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı. TGB il binasına çıkan sokakların hepsi kapatıldı. TGB yöneticilerinin evlerinde de arama yapıldığı belirtiliyor. TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
"5 AĞUSTOS'TA SİLİVRİ'YE" ÇAĞRISI YAPMIŞTI
TGB, Silivri'de 5 Ağustos Pazartesi günü yapılacak olan Ergenekon davasının karar duruşması öncesi herkesi Silivri'ye çağıran bir duyuru yapmıştı. Operasyonun bu çağrı nedeniyle olduğu öne sürüldü. 
 
SİLİVRİ ÖNCESİ ANKARA'DA POLİS OPERASYONU
Silivri'de Pazartesi günü yapılacak olan Ergenekon davası karar duruşması öncesi TGB (Türkiye Gençlik Birliği), İşçi Partisi ve Aydınlık Gazetesi yöneticilerine polis sabah erken saatlerde İstanbul merkezli operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Ankara'da Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya, Ulusal Kanal muhabiri Mehmet Kıvanç, Aydınlık muhabiri Osman Erbil ve İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz’ın evinde arama yapıldığı öğrenildi. 
 
Bu kişiler hakkında gözaltı kararı olduğu ve işlemlerin ardından İstanbul’a gönderileceği belirtildi.
 
15 GÖZALTI
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Ağustos’ta yapılacak "Ergenekon" karar duruşması için Silivri’de toplanma çağrısı yapılması üzerine operasyon düzenledi. İstanbul ve Ankara’da düzenlenen operasyonlarda aralarında Aydınlık Gazetesi, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların sayısının artabileceği belirtilirken şüpheliler hakkında, "halkı şiddet eylemlerine ve isyana teşvik" suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler