İstanbul ve İzmirde Gezi operasyonları

İstanbul ve İzmir'de 'Gezi' operasyonları

Sabaha karşı yapılan operasyonlarda İzmir'de 11, İstanbul'da ise 30 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı operasyon düzenledi. Özel Harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda ilçe ekipleri de çevre güvenliği aldı. Sabahın ilk ışıklarıyla yapılan operasyonda yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Kişiler fotoğraflardan tespit edildi. İzmir'de de Gezi protestoları sırasında, molotofkokteylli saldırılar düzenleyerek halkı kışkırttıkları iddiasıyla 4’üncü operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 11’i tutuklandı.
 
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı Genç Umut, Kolektifler, TGB ve HKP üyelerinin de aralarında bulunduğu kişilerin evlerine operasyon düzenledi. Sabahın ilk ışıklarıyla yapılan operasyonda yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Polis yetkilileri gözaltı sayısının artacağını söyledi.   
 
İSTANBUL’DA 42 GÜNLÜK GEZİ BİLANÇOSU
Gezi Parkı olayları sırasında şiddet olaylarına karıştıkları, olayları organize ettikleri iddia edilen bir grup, polisin teknik ve fiziki takibindeydi. Polis fotoğraf ve videolardan kimliklerini tespit ettiği kişilerin evlerine, sabahın ilk ışıklarıyla mahkeme kararıyla operasyon düzenledi. Operasyon düzenlenen adresler arasında öğrenci yurtları da vardı. Gözaltına alınan kişilerin tüm dijital verileri polis tarafından kopyalandı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
İZMİR'DE HER GÜN GÖZALTI
İzmir’de Gezi protestoları sırasında, molotofkokteylli saldırılar düzenleyerek halkı kışkırttıkları iddiasıyla 4’üncü operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 11’i tutuklandı. Böylece tutuklananların sayısı 48’e yükseldi.
 
Taksim Gezi Parkı protestolarına verilen destek sırasında kamu ve özel binalarına zarar verip, molotofkokteylli saldırı düzenleyerek halkı kışkırttıkları ileri sürülen kişilere yönelik farklı zamanlarda 4 operasyon düzenlendi. İzmir merkez olmak üzere İstanbul, Balıkesir, Bursa, Batman ve Manisa’da önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyonlar düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son olarak geçen Pazartesi günü düzenlenen 4’üncü dalga operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Son operasyonla birlikte aralarında DHKP-C, TKİP, MLKP, MKP, TKEP L terör örgütlerine üye oldukları ileri sürülen toplam 57 kişi gözaltına alındı. 
 
TOPLAM TUTUKLU SAYISI 48   
Son operasyonda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden 11’i bugün sabaha kadar süren mahkeme sonunda tutuklandı. Daha önce tutuklanan 37 kişi ile birlikte kentteki Gezi operasyonlarında tutuklananların sayısı 48’e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler