İstanbul'da bombalı saldırı: 6 polis, 5 vatandaş can verdi

İstanbul'da bombalı saldırı: 6 polis, 5 vatandaş can verdi

Vezneciler'de polis otobüsüne yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 polis şehit oldu, 5 kişi de hayatını kaybetti. Şehit sayısının artmasından endişe ediliyor.

İstanbul’da Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında polise yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre; 6 polis şehit oldu, 5 kişi de hayatını kaybetti. Patlamada ayrıca 2'si ağır 36 kişi de yaralandı.

Patlamanın çevik kuvvetin görev değişimi sırasında polisleri taşıyan otobüsün geçtiği sırada olduğu bildirildi.

Bölge esnafı patlama sonrası silah sesleri duyduklarını bildirdi. Saldırıda yaralanan polisler bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

İKİNCİ PATLAMA DOĞALGAZ
Patlamanın etkisiyle olay yerinde bir de doğalgaz patlaması olduğu öğrenildi. Öte yandan patlamanın şiddetiyle bölgedeki su borularının kırıldığı ve caddenin sular altında kaldığı gözlendi.

 BÖLGE ÇEMBERE ALINDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Vezneciler’e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı gözlendi. Polis bir taraftan da hasar meydana gelen iş yerlerini tahliye etmeye başladı.

istanbul-vezneciler-patlama-11-can-kaybi-resim-06.jpg

YAYIN YASAĞI GELDİ
Öte yandan İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Vezneciler’deki çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı ile ilgili yayın yasağı kararı aldı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Şehit 6 polisin isimleri şöyle: Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem.

Şehit Ramazan Kırboğa'nun Kayseri, Duha Beker'in Yozgat, Yaşar Özlem'in Afyonkarahisar, Emrah Pekdoğan ise Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi... Beyazıt Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazelerin kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu'na gitti. Acılı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler