İstanbul’da denizle yol birleşti

İstanbul’da denizle yol birleşti

İstanbul’da şiddetini artıran yağmur dün bütün şehri esir aldı. Ev ve işyerlerini su bastı, trafik durdu.

İstanbul’da önceki gün etkili olan yağmur, dün dozunu artırdı. Avcılar, Bakırköy, Küçükçekmece, Beylikdüzü ve Başakşehir’in de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde, bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Yağış nedeniyle D-100 karayolunda ve bazı ara yollarda biriken yağmur suyu nedeniyle, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Özellikle alt geçitleri su bastı.

140 OLAYA MÜDAHALE 
Kentte kuvvetli yağmur, dün saat 17.00 sıralarında başladı. Önce gök karartısı ve şimşekle kendini hissettiren şiddetli yağmur ve dolu yağışı, bir saatten fazla sürdü. İtfaiye’den alınan bilgiye göre Avrupa yakasında Gaziosmanpaşa, Anadolu yakasında ise Ümraniye’den çok sayıda su baskını ihbarı alındı. İtfaiye 140 olaya müdahale etti.

İŞ ÇIKIŞI BASKIN
İş çıkışı saatine denk geldiği için birçok İstanbullu, yağmura sokakta yakalandı. Kimisi ayakkabılarını çıkartıp yürümeyi denerken, trafiktekiler arabanın üzerine çıkıp bekledi.

Yağmurun en etkili olduğu yerlerden Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi, Mehmet Akif Bulvarı’ndaki rögarlar taştı. Tavukçu deresinin yanında bulunan mazgalın da tıkanmasının ardından yol göle döndü. Belediyeye ait bir kepçe de derenin etrafındaki beton bariyeleri kırarak, suyun dereye akmasını sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler