İstanbulda Gezi gözaltıları serbest

İstanbul'da Gezi gözaltıları serbest

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Ankara'da gözaltına alınan 98 kişi ile İstanbul'da tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderilen 7 kişi serbest bırakıldı.

Gezi Parkı protestolarına ilişkin müdahaleler sırasında gözaltına alınan 91 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.
 
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüphelilerden 84'i savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken 7 şüpheli ise "Polise mukavemet", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. 
 
Nöbetçi mahkeme tarafından sorgulanan 7 şüpheli de serbest bırakıldı. 
 
ANKARA
Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 98 şüpheliden 87'si serbest bırakılırken, 11'i çevik kuvvet polisleri eşliğinde Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.
 
Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'a ifade veren 11 kişiden, 6'sı serbest bırakıldı, 5'i ise "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevli memura mukavemet ve kamu malına zarar verme" gibi suçlardan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
Nöbetçi Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan 5 şüpheli, "suç vasfının, tutuklamayı gerektirir bir durum oluşturmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldı.
 
Savcılık, dün de aynı olaylara ilişkin 10 kişiyi serbest bırakmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler