İstanbulda nükleer operasyon

İstanbul'da nükleer operasyon

Hindistan ve Almanya'dan aldıkları nükleer malzemeleri İran'a sevk ettikleri iddia edilen 7 işyerine operasyon yapıldı.

Hindistan ve Almanya'dan aldıkları nükleer malzemeleri İstanbul'da kurdukları 5 ayrı fason firma üzerinden İran'ın Arak'taki nükleer tesisine kaçak olarak sevk ettikleri iddia edilen kaçakçılara yönelik Türkiye ve Almanya'da operasyonlar düzenlendi.

5 İLÇEDE 7 İŞ MERKEZİ BASILDI
Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul'un Bakırköy, Fatih, Üsküdar, Ümraniye ve Sancaktepe ilçelerinde 7 iş merkezine eşzamanlı baskın düzenlendi.
 
Habertürk'ün haberine göre; Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul'da 7 ayrı iş merkezine eşzamanlı düzenlenen baskınlarda, M.A. adlı İran uyruklu Türk vatandaşı gözaltına alındı. Şirketlerin tüm evraklarına el konuldu. Atatürk Havalimanında düzenlenen operasyonda sevkıyatları yapan kilit isim konumdaki İran uyruklu Houssein T. yakalandı. Her iki zanlı da tutuklandı. Almanya'daki operasyonlarda ise 5 İranlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
İRANLI ÇİFT SON ANDA KAÇTI
Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin, kaçakçılıkta kilit rol oynayan İranlı bir çiftin evine baskın düzenlediği ancak İranlı karı-kocanın son anda kaçtığı öğrenildi. Güvenlik güçlerinin İranlı çiftin yakalanması için operasyonlarını çok yönlü sürdürdüğü belirtildi. Baskın düzenlenen firmalardan elde edilen bilgi ve belgelerin incelenmesinin sürdüğü, yeni bilgiler doğrultusunda başka operasyonların da düzenlenebileceği kaydedildi.
 
900 NÜKLEER MALZEME SEVKİYATI
Nükleer malzeme kaçakçılarının, 2010 ile 2012 yılları arasında Hindistan'dan 800, Almanya'dan da 100 sefer nükleer malzeme sevkıyatı yaptıkları, bu malzemeleri İstanbul'da kurdukları firmalar üzerinden gerçekleştirdikleri belirlendi. Zanlıların, tesislerde kullanılan soğutucular ve çeşitli parçalardan oluşan malzemeleri, vana ya da musluk ihracatı olarak gösterdikleri belirlendi. Alman Federal Mahkemesi'nin, sevk edilen malların nükleer malzeme olduğu yönünde rapor hazırladığı da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler