İstanbulda polise silahlı saldırı

İstanbul'da polise silahlı saldırı

İstanbul Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı düzenlendi. 1 polis şehit oldu.

Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı düzenlendi. Olayda Mücahit Daştan isimli polis memuru hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Gaziosmanpaşa Polis merkezine 1'i kadın 2 kişi tarafından bombalı ve silahsı saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre Mücahit Daştan isimli polis memuru hayatını kaybetti.
 
Saldırganlardan biri kaçarken kadın saldırgan polis tarafından yakalandı. Saldırganın yanında bir poşet bulan polis, bomba imha ekiplerini de olay yerine çağırdı.
 
5 KURŞUN İSABET ETMİŞ
 
Konuyla ilgili açıklama yapan hastane yetkilileri, hastaneye yaralı gelen polisin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi. Açıklamada, polis memurunun vücuduna 4-5 kurşunun isabet ettiği belirtildi.
 
TERÖRİSTİN ÜZERİNDEN SİLAH VE EL BOMBASI ÇIKTI 
 
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen saldırıda yaralanan polis memurunun hayatını kaybettiğini söyledi. Saldırgan kadın teröristin yakalandığını belirten Çapkın, olayda 3 vatandaşın da hafif şekilde yaralandığını ifade etti.
 
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa Adliyesine gitmekte olan polis memurunun terörist saldırıya maruz kaldığını anlattı. Başından yaralanan polis memurunun şehit olduğunu aktaran Çapkın, saldırganın ise etrafa ateş ederek kaçtığını söyledi. Bu sırada 3 vatandaşın ayak ve kollarından hafif yaralandığını belirten Çapkın, “Yolda yürüyen adliyeye giden bir polis memuru arkadaşımız bir terörist tarafından başına ateş edilmek suretiyle maalesef şehit oldu. Terörist de kaçarken etrafa ateş açık kaçtı ve bu sırada 3 vatandaşımız yaralandı. Kaçarken yine polis tarafından ele geçirildi. Üstünde de bir silah ve bir el bombası çıktı. Şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar.” dedi.
 
Çapkın, kadın teröristin kimliğinin belli olduğunu ve şimdilik salgırganın eylemi tek başına gerçekleştirdiği bilgisinin bulunduğunu ifade etti. 
 
GÖRGÜ TANIKLARI O ANLARI ANLATTI
 
Gaziosmanpaşa’da polise yönelik silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 vatandaş da yaralandı. Görgü tanıkları saldırgan kadının silahla ateş açtığını, yaralı düşen polis memurunun da kısa sürede hayatını kaybettiğini anlattı.
 
Saat 15.00 sıralarında gerçekleşen olayda, biri kadın 2 kişi görevli polis memurlarına ateş açtı. Saldırıda polis memuru Mücahit Daştan hayatını kaybetti, Mustafa Ülgen ve Hüseyin Kütüklü yaralandı. Saliha Kaya isimli bir kadın ise olay sonrası şoka girdi. Polis kısa sürede kadın saldırganı yakaladı. Diğer saldırgan ise kaçarak gözden kayboldu.
 
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları çevredeki hastanelere kaldırdı. Polis de çevrede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra olaya ilişkin incelemelere başladı.
 
Saldırıya tanık olan vatandaşlar, biri kadın 2 kişinin polise ateş açtığını anlattı. Görgü tanıkları, “Kadın sağa sola ateş açıyordu. Ağır yaralanan polis memuru kıs sürede şehit oldu. Yaralı 2 vatandaş daha vardı onlar da hastaneye kaldırıldı. Büyük bir panik yaşandı.” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler