İstanbulda yangın!

İstanbul'da yangın!

Patlamalar oluyor...

Tuzla'da iki katlı bir boya fabrikasında tanka solvent dolumu sırasında çıkan yangın facianın eşiğine getirdi. Yaşanan patlamanın ardından alevler tüm fabrikayı sardı. Art arda patlama meydana gelen yangında korkup pencereden atlayan 2 işçi yaralandı, gökyüzünü ise siyah duman kapladı.

Tuzla Orhanlı'da bulunan İstanbul Boya ve Vernikçikler Sanayi Sitesi içerisinde yer alan bir boya fabrikasında dün çıkan yangın yürekleri ağızlara getirdi. 15 işçinin çalıştığı fabrikada tanka solvent dolumu yapıldığı sırada hpatlama meydana geldi. Patlama ile birlikte alevler tüm binayı sardı. Gökyüzünü ise siyah duman kapladı. Olay yerine Anadolu yakasındaki tüm itfaiye ekipleri sevk edildi. Avrupa yakasındaki itfaiye birliklerinden de takviye ekipler gönderildi. Kİmyasal maddeler bulunan fabrikada art arda patlamalar meydana geldi. Alevlerin diğer fabrikalara sıçramaması için de itfaiye erleri yoğun çaba gösterirken yangın söndürme çalışmalarına bir helikopter de havadan destek verdi. İtfaiye ekipleri, araçlarındaki suyun bitmesi üzerine Sabancı Üniversitesi'nin göletine yönlendirildi.Yaklaşık 1.5 saat süren çalışmaların ardından, yangın kontrol altına alındı.
 
2 YARALI
Korktan yangında pencereden atlayan iki işçi yaralandı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
62 ARAÇ VE 171 PERSONEL İLE MÜDAHELE EDİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada 1500 metrekare üzerine kurulu iki katlı tiner, solvent ve boya fabrikasında patlamayla birlikte başlayan yangının kısa sürede yayıldığı bilgisi verildi. Yangına ilk olarak Organize Saniye Bölgesi itfaiye grubunun müdahale ettiği ardından da Tuzla, Orhanlı, Şişli, Kurtköy, Sultanbeyli, Kartal, Kadıköy ve Ümraniye gruplarının bölgeye gönderildiği ifade edildi. Açıklamada yangına 62 araç 171 personel ile müdahale edildiği. patlamalar sırasında fabrika bahçesi ile yol üzerinde bulunan bazı araçların da hasar gördüğü bildirildi. Fabrika yetkelileri ise yaptıkları açıklamada; tanka solvent dolumu yapılırken statik elektriklenme meydana geldiğini bu nedenle yangının çıktığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler