İşte 4G'nin geliş tarihi

İşte 4G'nin geliş tarihi

Teknoloji Zirvesi’nde konuşan Turkcell CEO’su Ciliv, Ulaştırma Bakanı’ndan müjde aldıklarını ve 4G’nin 2015’te devreye gireceğini söyledi.

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Teknoloji Zirvesi dün kapılarını açtı. 2 gün sürecek etkinlikte 112 oturumda 200’ü aşkın fikir önderi teknolojinin geldiği son nokta ve gideceği yön konusunda fikirlerini paylaşacak. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, salı akşamı Turkcell 20. yıl resepsiyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan aldığı müjdeyi Teknoloji Zirvesi katılımcılarıyla paylaştı.

"5G İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ"
Ciliv, 4G’nin 2015’te Türkiye’ye geleceği konusunda bakandan müjde aldığını ifade etti. Ciliv, 4G’nin dünyada yayıldığını belirterek, “Bugün Türkiye’deki 3G şebekesi dünyanın en güçlü 3G şebekelerinin başında geliyor. Dün Ulaştırma Bakanı (Lütfi Elvan) da söz verdi, 2015’te Türkiye’ye 4G gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda” dedi.

Ciliv, şirket açısından 4G’nin bir sınır olmadığını da hatırlatarak 5G için dünya çapında devam eden çalışmaları takip ettiklerini ve konuyla ilgili küresel standartların belirlenmesine katkı sağladıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler