İşte AK Partinin seçim sloganı

İşte AK Parti'nin seçim sloganı

Bekir Bozdağ açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 24 TV ekranlarından AK Parti'nin seçimlerde yeni anayasa için halktan destek isteyeceğini söyledi ve sloganı açıkladı.
 
Muhalefetin görüşmeleri tıkadığını, yeni anayasayı yapmak için değil, yapmamak için masaya oturduklarını belirten Bozdağ, bu koşullarda uzlaşma sağlanamayacağından komisyonun feshedildiğini söyledi. 
 
Bozdağ, AK Parti'nin tek başına yeni anayasa öneri taslağı hazırlayıp halkın önüne götürmesi için halkın desteğine ihtiyacı olduğunun altını çizerken, 2015 seçimleri için düşündükleri sloganı da açıkladı: Ver 400'ü al yeni anayasayı...
 
İşte Bozdağ'ın açıklamaları...
 
-Uzlaşma Komisyonu'ndan yeni anayasa çıkmamış olması, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Bu komisyon yapamadı diye AK Parti olarak milletimizin bu ihtiyacını karşılamaktan vazgeçmemiz düşünülemez. Yeni anayasa konusunu hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. 
 
-Biz yeni anayasa konusunda en hazırlıklı partiyiz. Bütün ekibimizle beraber yıllardır biz bu konu üzerinde çalışıyoruz. Her maddeye ilişkin çok farklı alternatiflerimiz var. Yepyeni bir anayasa öneri taslağını da milletimizin önüne koyabiliriz. Bununla ilgili çalışmalarımız zaten devam ediyor. 
 
-Ben, 2015 seçimlerinin bir yeni anayasa seçimi olacağını düşünüyorum. Çünkü uzlaşma komisyonunun yeni anayasa yapmasını muhalefet partileri el birliğiyle engellediler. AK Parti'nin gücü tek başına buna yetmiyor. Bizim 325 oyumuz var. Meclis Başkanı'nı saymadığınızda 324 ediyor. Dolayısıyla tek başına Meclis'ten bunu çıkarma gücümüz zaten yok. Referandum yoluyla bunu halka götürme imkanımız da yok. AK Parti yeni anayasayı yapmak istemiyor eleştirisinin çok haksız ve yanlış bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. 
 
-2015 seçimlerinde belki slogan şu olabilir: Yeni anayasa için oyunuzu bize verin. Verin 400 alın yeni anayasayı. Çünkü bunlarla olmuyor. Bir araya gelip yeni anayasa yapamıyoruz. O zaman yeni anayasa yapacak gücü bize verin. Biz yeni anayasayı yapalım.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler