İşte âkil insanlar

İşte âkil insanlar

İsimler ortaya çıktı...

Başbakanlık'ta Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve MİT Müşteşarı Hakan Fidan bir araya geldi. Toplantıda günlerce konuşulan "âkil insanlar" da netleşti. 

O LİSTEDE KİMLER VAR?
 
Erdoğan’ın kurmaylarıyla netleştirdiği “akil insanlar heyeti”ndeki isimler ise gün boyu Ankara kulislerinin gündemindeydi. Kulislere yansıyan isimler ise adeta “akil toto”ya dönüştü. Dolmabahçe Ofisi'ndeki buluşmaya, heyette yer aldığı belirtilen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya, Türk İş Başkanı Mustafa Kumlu'dan SETA Vakfı Yöneticisi Yılmaz Ensaroğlu’na ve Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’a kadar STK'lardan isimlerin katılması öngörülüyor.
 
Listede bulunduğu iddia edilen çok sayıda isim de kulislere yansıdı.
 
Bu isimler arasında; akademisyenler; Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Mithat Sancar, Prof. Dr. Murat Belge, Prof. Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. Vedat Bilgin, Doç. Dr. Hüseyin Yayman’ın bulunduğu belirtiliyor. 
 
Gazeteci-Yazarlar Etyen Mahçupyan, Taha Akyol, Ali Bayramoğlu, Oral Çalışlar, Hasan Cemal, Hayrettin Karaman, Nihal Bengisu Karaca, Hilal Kaplan, Sibel Eraslan, Ahmet Taşgetiren’in isimleri dillendiriliyor. Araştırmacı Tarhan Erdem, eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, Haşim Haşimi gibi tanınmış kişilerin de listede adının olduğu öne sürülüyor.
 
HÜLYA KOÇYİĞİT, KADİR İNANIR
Akil insanlar heyetinde; sanatçılardan Hülya Avşar ve Yılmaz Erdoğan ile birlikte Hülya Koçyiğit ve Kadir İnanır’ın da isminin bulunduğu iddia ediliyor. Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Hak İş Başkanı Mahmut Arslan, Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, TÜSİAD Eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İstanbul Barosu eski Başkanlarından Yücel Sayman, Gazeteci Avni Özgürel, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Doç Dr. Levent Korkut, Doç. Dr. Vahap Coşkun’un da listedeki isimler arasında yer aldığı belirtiliyor.
 
DOLMABAHÇE OFİSİ’NDE AĞIRLAYACAK
Başbakan Erdoğan, bu tartışmalar arasında Başbakanlık Konutu’nda; Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi.
 
Görüşmede, listeye son şeklinin verildiği belirtiliyor. Akil insanlar, Perşembe akşamı saat 18.00’de Dolmabahçe Ofisi’nde yemekli toplantıda bir araya getirilecek. Erdoğan’ın kabulde, hem yürütülen çalışmayı ve gelinen noktayı anlatacağı, hem de akil insanlar heyetinden beklentileri dile getireceği kaydedildi.
 
Plana göre, Türkiye'nin 7 bölgesine dağılacak olan heyetler, il il STK'lardan esnafa, üniversitelerden kamu temsilcilerine kadar kesimlerle bir araya gelecek ve sempozyumlarda konuşacak. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'yla irtibatlı görev alacak olan heyetlerde 1 Başkan, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Sekreter ve 4 üye bulunacak. Erdoğan'ın, bu tespitleri de toplantıda akillere aktarması bekleniyor. Çalışma çerçevesi, hakları, sağlanacak imkanlar, Dolmabahçe zirvesinde anlatılacak. (Akşam)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler