İşte ateşin düştüğü iller

İşte ateşin düştüğü iller

Afganistan'da şehit olan 12 askerin kimlikleri belli olmaya başladı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazasında hayatını kaybeden askerlerin baba ocağına ateş düştü.

ORDU

HAVA BİNBAŞI BAĞDATLI'NIN GÖREV SÜRESİNİN DOLMASINA BİR AY VARDI

Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazası'nda hayatını kaybeden Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın (41) acı haberi memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Beldesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

Afganistan'daki görev süresinin dolmasına bir ay kalan Bağdatlı'nın şehit düştüğü haberi ailesine Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ve askeri yetkililer tarafından bildirildi. Evine ambulans ve subayların geldiğini gören anne Emine Dağlı oğlunun şehit olduğunu anlayarak, fenalaştı. Oğlunun şehit habebiriyle yıkılan baba Şükrü Bağdatlı'ya sağlık görevlileri müdahale etti.

Hava Binbaşı Bağdatlı'nın 8 kardeşten tek erkek olduğu öğrenilirken, eşi Nedime ve 3 yaşındaki kızı Melis Bağdatlı'nın da Fransa'da yaşadığı bildirildi. Çiftin Fransa’da tanışıp evlendiği kaydedildi.

BİLECİK

ŞEHİT BİNBAŞI ÇOLAK, 1,5 AY SONRA ANKARA'YA DÖNECEKTİ

Harita Binbaşı Mithat Çolak'ın, Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki baba evinde yas var.

Yediler Mahallesinde yaşayan baba Abdullah ve anne Ayşe Çolak'a oğullarının şehit olduğu haberi, ilçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Koç ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can tarafından verildi.

Acı haberi alınca fenalaşan aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine askerler tarafından Türk bayrakları asıldı. Garnizon Komutanı Koç, “Vatan bizim, devlet bizim, şehidimiz bizim. Binbaşı Çolak vatanımız için görev yapıyordu” dedi.

Evli ve 2 çocuk babası Şehit Binbaşı Çolak'ın Ankara'da görev yaptığı, 4.5 aydır bulunduğu Afganistan'a 6 aylık geçici görevle gittiği öğrenildi.

ISPARTA

ŞEHİT ASTSUBAYIN BABASI: VATAN SAĞOLSUN

Şehit helikopter teknisyeni Astsubay Kıdemli Çavuş 28 yaşındaki Mehmet Akbaş’ın Isparta’daki baba evine ateş düştü. Emekli astsubay baba Süleyman Akbaş, "Vatan sağolsun" dedi.

Türkiye’nin, Afganistan’daki NATO misyonu kapsamında komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterin bugün/_np/5115/16105115.jpg düşmesi sonucu şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Akbaş’ın, ailesine Isparta Merkez Komutanlığı’nda görevli askeri personel tarafından haber verildi. Acı haberin duyulması üzerine Akbaş’ın yakınları Merkez Halıkent Mahallesi’ndeki evine akın etti. Şehidin baba ocağına askerler tarafından Türk bayrağı asılırken, bir ambulans ve sağlık görevlileri de evin önünde hazır bekletildi. Oğlunun şehit düştüğünü haber alan emekli astsubay Süleyman Akbaş, "Vatan sağolsun. Diyeceğim başka bir şey yok" dedi. Şehit annesi Ayşe Akbaş ise güçlükle ayakta durmaya çalışırken, yakınları tarafından teselli edildi.

Isparta Merkez Komutanlığı’nda görevli çok sayıda subay da eve gelerek başsağlığı dilediğinde bulundu. 5 ay önce Afganistan’daki Türk birliğinde görevlendirilen bekar Mehmet Akbaş’ın cenazesinin yarın Isparta’ya getirileceğini belirtildi.

ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI ERDOĞAN, AFGANİSTANA 5 AY ÖNCE GİTMİŞ

AFGANİSTAN’ın başkenti Kabil’de düşen Sikorsky tipi helikopterde şehit olan 12 askerden Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan’ın Malatya’da görevli olduğu ve 5 ay önce NATO görevi için Afganistan’a gittiği öğrenildi. ;

Helikopter kazasında şehit düşen Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan’ın 4 yıldır Malatya 2. Ordu Komutanlığı Kara Hava Alayı’nda görevli olduğu ve yaklaşık 5 ay önce NATO Barış Gücü’ne katılmak üzere ;Afganistan’a gittiği öğrenildi. Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan’ın, evli ve 2 kız çocuğu sahibi olduğu ve Kastamonu nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. ;Anne ve babasının İstanbul’da oturduğu öğrenilen ;Şehit Yüzbaşı Erdoğan’ın ailesinin Malatya Hava Lojmanları’nda kaldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler