İşte Beşiktaşın borcu!

İşte Beşiktaş'ın borcu!

Beşiktaş Kulübü'nün bugün gerçekleşen divan kurulu toplantısında kulübün toplam borcu açıklandı.

Beşiktaş Kulübü'nün bugün gerçekleşen divan kurulu toplantısında kulübün toplam borcunun 31 Ağustos 2013 tarihi itibari ile 544 milyon 459 bin 992 TL olduğu, tahmini alacaklar düşüldükten sonra ise net borcun 476 milyon 822 bin 728 TL olacağı açıklandı.
 
Siyah-beyazlı kulübün Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen olağan divan kurulu toplantısında konuşan Karadeniz, futbol takımının 2013-2014 sezonuna yeni teknik heyet ve kısmen yenilenen oyuncu kadrosuyla iyi başlangıç yaptığını belirterek, "Üst üste almış olduğumuz 4 galibiyetin hepimizi ümide sevk ettiği günlerde; nereden geldiği çözülemeyen rüzgarın ve Galatasaray maçındaki saha ihlallerinin neticesinde aldığımız cezalar, puan kaybetmenin ötesinde maddi ve manevi önemli zararlara sebep olmuştur" dedi.
 
Takımın son 5 yıldaki saha ihlalleri nedeniyle büyük zararlara uğradığını vurgulayan Karadeniz, şöyle konuştu:
 
"Almış olduğumuz cezalar, bir futbol sezonunda profesyonel şubeye ayırdığımız paraya denk gelir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun buna rağmen acımasızca vermiş olduğu cezaları da ilave ederseniz, uğradığımız haksızlık ve maddi zararların hesabını siz yapın. Federasyonun vermiş olduğu kararlara karşı savunmamızı biraz daha ciddi ve kuvvetli yapmalıyız. Hepimizin elimizi taşın altına koymamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum."
 
Yeni stat konusundaki endişeler
 
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, toplantıda, üyelerin yeni stadın yapımı konusundaki kaygılarını paylaştı.
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın stadın yapımı için büyük gayret gösterdiğine dikkati çeken Karadeniz, şunları söyledi:
 
"Söyleyeceklerim konusunda 'acaba yanlış anlaşılır mıyım, başkanı üzer miyim, şevkini kırar mıyım?' diye düşünüyorum. Stat temelinin atılması merasimine sayılı günler kaldığı bu sıralarda üyelerimizin büyük çoğunluğunun konu ile ilgili neşe, heyecan ve mutluluğunu beraberce yaşarken; 'nasıl yapacağız, neyle yapacağız, nasıl bitireceğiz ve ne zaman bitecek' sorularına cevap ararken, yetkili hangi yöneticiye sorsam, 'ben bir şey bilmiyorum, başkan bilir' diyorlar. Herkesin gözü önünde ve aleni yapılan bir inşaat için yönetim kurulu üyelerinin 'ben bilmiyorum' demeye hakları ve lüksleri yoktur. Kaldı ki kulübümüzün hayati önemine haiz bir meseleyi bilmek durumda olmalılar diye düşünüyorum."
 
Toplantıya yoğun ilgi
Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı'na üyeler yoğun ilgi gösterdi.
 
Divan kurulu üyeliği için sürenin 30 yıldan 25 yıla düşürülmesinin ardından toplantının yapıldığı salon tamamen doldu. Bazı üyelerin toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldığı gözlendi.
 
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, olağanüstü günlerden birini yaşadıklarını ifade ederek, "Kalabalığız, hazırlıksız yakalandık. Bundan sonraki günlerde bu sıcaklık ve alaka devam ederse tedbirlerini alacağız" ifadelerini kullandı.
 
Karadeniz, konuşmasının ardından Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ile birlikte, kulüp üyeliğinde 60. yılını dolduranlara plaketlerini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler