İşte dünyanın beklediği bebek

İşte dünyanın beklediği bebek

İngiltere Prensi William ve Düşes Kate Middleton 21 ay arayla ikinci kez anne-baba oldu.

Dün sabah Kraliyet, bir prenses doğduğunu duyurdu. Günlerdir bugünü bekleyen İngiltere, prensesin doğumu şerefine kutlamalara başladı.

İngiliz tahtının iki numaralı varisi olan Prens William’ın eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton (33) dün sabah yerel saatle 08.34’de 3 kilo 700 gram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi. İsminin ne olacağı henüz açıklanmayan küçük prenses taht sıralamasında dedesi Prens Charles (67), babası Prens William (33) ve ağabeyi Prens George’un (21 aylık) ardından 4’üncü sıraya yerleşti.

DOĞUŞTAN PRENSES
William ve Kate çiftinin kızı, Kraliçe Elizabeth’in 2012 yılında Kraliyet Veraset Kanunu’nda yaptığı değişiklikle doğduğu andan itibaren “Prenses Hazretleri” unvanını taşıyacak ve gelecekte bir erkek kardeşi olsa bile taht sıralamasındaki yerini kaybetmeyecek. Değişiklikten önce Kraliyet Ailesi’nde kız çocukları kendilerinden küçük olan erkek kardeşlerine taht sıralamasındaki yerlerini vermek zorunda kalıyordu. İngiltere Başbakanı David Cameron, doğum haberinin yayınlanmasının ardından Twitter’dan yaptığı açıklamada “Cambridge Dük ve Düşesi’ni kızlarının doğumu için tebrik ederim. Onlar adına çok mutluyum” dedi.

prens-william-ingiltere-kate-resim-05.jpg

2.5 SAAT SÜRDÜ
Yerel saatle 06.00’da Londra’nın Paddington semtindeki St. Mary’s Hastanesi’ne giriş yapan Cambridge Düşesi, 2. çocuğunu 2.5 saatte dünyaya getirdi. Düşes, ilk bebeği Prens George’u 22 Temmuz 2013’te aynı hastanede yaklaşık 10 saatlik bir doğumla dünyaya getirmişti.

 

SARAY TWİTTER’DAN DUYURDU
PRENS William ve eşinin yaşadığı Kensington Sarayı, doğum haberini Twitter’dan duyurdu. Ardından bebeğin doğumu, hastane kapısında resmen açıklandı, sonra da bebeğin doğum belgesi Buckingham Sarayı’na gönderilerek geleneklere uygun bir şekilde tahta bir pano üzerinde sergilendi.

HALKLA TANIŞTI
Düşes Kate Middleton ve Prens William, kızlarını St Mary’s Hastanesi’nin kapısında halka ve basına gösterdi. Middleton, hastaneden sarı çiçek desenli beyaz bir elbiseyle çıktı.

ADI NE OLACAK
Prensese büyükannesinin şerefine ‘Elizabeth’ ya da 1997’de Paris’te hayatını kaybeden babaannesinin anısına ‘Diana’ isminin verilebileceği düşünülüyor. Geleneklere uygun olarak en az 3 isim taşıyacağı tahmin edilen bebeğe verilebileceği düşünülen isimler arasında ‘Alice’ ve ‘Charlotte’ da öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler