İşte Erdoğan ailesinin 400 milyon TL’lik yeni gemiciği İZLE

İşte Erdoğan ailesinin 400 milyon TL’lik yeni gemiciği İZLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketine inşa edilen M/T BEGIM ASLANOVA isimli nehir tankeri denize indirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketine inşa edilen 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T BEGIM ASLANOVA isimli nehir tankeri, Yardımcı Tersanesi’nde yapılan törenle denize indirildi.

Deniz Haber Ajansı’nın aldığı bilgiye göre, Palmali Denizcilik tarafından sağlanan kredinin, BMZ Group Denizcilik’e devredilmesiyle birlikte 180 milyon dolara Yardımcı Tersanesi ve Türkter Tersanesi’ne sipariş edilen 5+5 toplam 10 adetlik Armada Sınıfı PROJECT RST22M dizaynı nehir tankerlerinden ikinci olan M/T BEGIM ASLANOVA, 140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip.

MUSTAFA ERDOĞAN GEMİNİN DENİZE İNDİRME TÖRENİNE KATILDI
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın yaptığı BMZ Group Denizcilik Şirketi’ne inşa edilen ve 18 milyon dolara (40 milyon TL) mal olan M/T BEGIM ASLANOVA isimli nehir tankerinin 14 Kasım 2014 tarihinde yapılan denize indirilme törenine, Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Gurbanoğlu, Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, BMZ Group Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

erdogangemicik-resim-122.jpg

Yardımcı Tersanesi tarafından 1 Şubat 2015 tarihinde BMZ Group Denizcilik Şirketine teslim edilmesi beklenen M/T BEGIM ASLANOVA isimli nehir tankeri, 10 yıllığına Palmali Denizcilik Şirketi’ne kiralanacak.

BMZ Group Denizcilik Şirketine her biri 18 milyon dolara mal olan Armada Sınıfı Nehir tankerlerinden ilki M/T MECID ASLANOVA, 18 Haziran 2014 tarihinde Türkter Tersanesi’nde yapılan törenle denize indirilmiş ve 10 yıllığına Palmali Denizcilik Şirketi’ne kiralanmıştı.

AZERBAYCAN TELEVİZYONLARINA HABER OLDU LAKİN 
TÜRK MEDYASINDAN TIK YOK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketine inşa edilen M/T BEGIM ASLANOVA isimli nehir tankeri denize indirildi. Türk tersanelerinde yapılan tanker Malta bayrağı taşıyacak. Türkiye’ye tek kuruş vergi vermeyecek.

180 milyon dolara Yardımcı Tersanesi ve Türkter Tersanesi’ne sipariş edilen toplam 10 adetlik Armada Sınıfı PROJECT RST22M dizaynı nehir tankerlerinden ikinci olan M/T BEGIM ASLANOVA, 140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip.

Gemi “Malta” bayrağı taşıyacak. Hiçbir şekilde Türkiye’ye vergi vermeyecek. Sigorta yaptırmayacak. Personeli için Türk devletine sigorta primi, ve dahası, Erdoğan ailesi gemilerinin kazancı için tek kuruş gelir vergisi ödemeyecek. Tüm vergilerden ve denetimden kaçmış olacak.

AKP HÜKÜMETİ: YABANCI BAYRAK TAŞIYANLARDA İYİ NİYET GÖRMÜYORUZ
Cumhuriyet’in haberine göre; Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde hükümet tekne ve gemilerin Türk bayrağına geçmesi için kanun çıkarmıştı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türk bayrağı uyarısı yapmış, “Türk bayrağına geçmeyenler ısrar ederlerse biz burada iyi niyet görmüyoruz, Denizcilik Müsteşarlığımız bu konuda çalışıyor” demişti.

BİR GARİP TİCARET
Yönetim Kurulu Başkanlığını Mubariz Gurbanoğlu’nun yaptığı, Palmali Denizcilik tarafından bankadan sağlanan kredi, Erdoğan ailesine ait BMZ Group Denizcilik’e devrediliyor. 180 milyon dolara (400 milyon lira) Yardımcı Tersanesi ve Türkter Tersanesi’ne 10 adet tanker sipariş ediyor. Daha gemiler suya inmeden, krediyi alıp devreden Palmali şirketi, 10 yıllığına gemileri işletmek için kiralıyor.

Adını vermek istemeyen bir armatör, bu ticarete bir anlam veremediklerini ve garip bulduklarını belirtirken, “Böyle bir dönemde hiçbir işletmeci 10 yıllık kiralama yapmaz. Bir ya da iki yıllık olabilir ama dünyanın bu kadar karışık olduğu bir dönemde 10 yıllık kiralamaya gitmek çok tuhaf” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler