İşte İmralı'daki Apo - İZLE

İşte İmralı'daki Apo - İZLE

PKK Lideri Abdullah Öcalan İmralı'daki hücresinde ilk kez görüntülendi.

Yıl 1999… Öcalan hücresinde İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi, Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur ile karşı karşıya. Atilla Albay soruyor Öcalan yanıtlıyor. Türk Subayı'na tam teslim! Her şeyi bir bir açıklıyor. Devlete nasıl hizmet edeceğini ayrıntılarıyla anlatıyor. İtiraflar da art arda geliyor… Amerika taşeronluğu, Avrupa devletleriyle ilişkiler, devlete hizmet… İşte kendi görüntüsü ve sesiyle İmralı'daki APO gerçeği…

Yıl 1999… PKK Lideri Abdullah Öcalan İmralı Cezaevi'nde… APO Türk Subayı'nın karşısında… Öcalan'ın İmralı'daki cezaevindeki görüntülerini İşçi Partisi kamuoyu ile paylaştı.

APO hücresinde Jandarma Kıdemli Albay Hasan Atilla Uğur'un karşısında… Tek odalık bir hücre… İçinde standardın dışında bazalı bir yatak, alafranga tuvalet ve lavobo… APO plastik bir sandalyede oturuyor. Kaşsında Türk askeri…

Ve tarihi sorgu başlıyor…
İlk itiraf taşeronluk konusunda…
Öcalan'ın ikinci itirafı işbirlikçiliğiyle ilgili…

Öcalan sorgunun bir bölümünde kontrolünden çıkıyor. "Bana işaret edin, 'şu ülkede şu tehlike vardır' diye; benim için çocuk oyuncağıdır" deyince Albay Hasan Atilla Uğur, "biraz yukarı çıktın aşağı in" diyerek uyarıyor.

Albay Hasan Atilla Uğur'a teslim olan APO, Türkiye'den görev istiyor.

Öcalan itiraflara ve hizmet söylemlerine devam ediyor. "Milyonlarca insanı Türkiye'ye bağlayacağının" sözünü veriyor.

Teslim alınan APO Kürt meselesini "tek kuruş vermeden, masrafsız" çözümü için çalışacağını belirtiyor. (ulusalkanal.com.tr)

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler