İşte o an!

İşte o an!

Norveç’in Utoya adasında en az 85 genci öldüren, birçok genci de yaralayan saldırganın olay anında çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Norveç devlet televizyonu NRK muhabiri Marus Arnesen farkında olmadan çektiği ve VG gazetesinin internet sitesinde yayımlanan bu fotoğrafta saldırgan, etraftakilere ateş açtıktan sonra adanın sahilinde, cesetlerin arasında dolaşırken görünüyor.

norvec-zanli-resim-03.jpg

Fotoğraftaki kişi Norveç basınında saldırının zanlısı olduğu öne sürülen Anders Behring Breivik'e benziyor.

Kollarındaki reflektörleriyle üzerindeki polis üniforması net bir şekilde seçilen saldırganın elinde silah tuttuğu da görülebiliyor.

Saldırıdan sağ çıkan gençler, olayın failini "sarışın, mavi gözlü, uzun boylu "olarak nitelendirmiş ve üzerinde bir polis üniforması olduğunu söylemişti.

Ölü taklidi yaparak olaydan sağ kurtulduğunu anlatan Prableen Kaur isimli genç kadın da yaşadıklarını "Saldırgan ateş etmeye başlayınca polis bize neden ateş ediyor diye düşündüm" sözleriyle anlatmıştı.

Saldırganı adaya getiren feribottakiler de polis üniformalı bir kişinin "Oslo'daki patlamadan sonra kontroller yapacağı gerekçesiyle" adaya geldiğini anlatmıştı.

SALDIRI SIRASINDA BÖYLE SAKLANDILAR

Yine VG gazetesinde yayımlanan ve muhtemelen bir cep telefonu kamerasıyla çekilen bir başka fotoğrafta ise adadaki gençlerin saldırı sırasında hayatta kalmak için neler yaptığı görülebiliyor.

Jorid Holstad Nordmelan isimli gencin çektiği fotoğrafta, saldırı anında bir grup gencin kaldıkları yurdun bir odasına toplandığı görülebiliyor.

Yataklarıyla kapının önüne barikat kuran ve hiç ses çıkarmadan polisin gelmesini bekleyen gençler, korkunç kıyımdan kurtulmayı başarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler