İşte operasyonun nedenleri!

İşte operasyonun nedenleri!

Gözaltına alınan bazı isimler ortaya çıktı.

Türkiye'nin pek çok ünlü işadamı ve bürokratının gözaltına alındığı operasyonla ilgili şok iddialar söz konusu
 
Resmi bir açıklama henüz yok ama Türkiye'nin pek çok ünlü işadamı ve bakan çocuklarının gözaltına alındığı operasyonla ilgili çarpıcı iddialar var. İşte iddialardan birkaçı...
 
* 1 yıldır devam eden bir fiziki ve teknik takip süreciyle yapılan soruşturmada bazı iş adamlarının sahte belgeler ve hayali ihracat gibi yöntemlere şüpheli para transferleri yaptığı belirtiliyor. 
 
* Bakanların oğulları üzerinden Türk vatandaşlığı olmayan kişilere rüşvetle vatandaşlık verildiği iddialar arasında.
 
* İmar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazilerin rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açılması.
 
* Marmaray kazıları sırasında çıkan tarihi eserlerin kamuoyuna açıklanmadan el altından satılması da iddialar arasında.
 
GÖZALTINA ALINAN 22 İSİMDEN BAZILARI
İşadamı Ali Ağaoğlu, Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, sanatçı Ebru Güneş'in eşi işadamı Reza Zerrab, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı danışmanı Sadık Soylu, Zafer Çağlayan'ın özel kalem müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun yeğeni Sadık Soylu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler