İşte Ünal Aysalın listesi!

İşte Ünal Aysal'ın listesi!

Galatasaray Başkanı Aysal, GSTV'de canlı yayında...

GSTV'de yayınlanan "Seçime Doğru" adlı programa katılan ve yeni yönetim kurulu listesini açıklayacak olan Ünal Aysal'ın sözleri şöyle:
 
"2 sene evvel iyi bir ekiple yola çıktık. Aceleyle kurulmuş bir ekipti. 2 seneyi de beraber geçirdik. Yönetim içinde bir türlü huzur bulunamadığı haberleri çıktı. Fikir ayrılıklarımız oldu. Fakat zaman ilerledikçe, bazı arkadaşlarımızda bir yorulma izlendi. Sporda çok sık rastlanan bir şey.
 
"Ali Dürüst berin çok takdir ettiğim bir arkadaşım. Bu kadar tecrüben var. Ali Dürüst başkan olmalı diyenler var. Gel başkanlığa aday ol, ben de destekleyeyim dedim. Ali, 'yok' dedi 'ben bu mesuliyeti taşımam' dedi. Benim ekibimde olmak ister misin dediğimde, beni bugün için mazur görün dedi.
 
"Benim kimseye kırgınlığım yok. Onların da bana kırgınlıklarının olduğunu tahmin etmiyorum. Kulüpler, dernekler gönül bağı işi. Bu gönül bağının kesildiğinde bırakılması gerekiyor.
 
"Kimseye kırgınlığım yok. Kimsenin de bana karşı olduğunu sanmıyorum. Herkesle sürekli temastayım."
 
"Yaptığımız iş sahnenin önü. Bir de bunun arkası var. Biz burada her türlü planlamayı sağlarsak, sahnenin önündeki hareket güçlü olur. Benim görevim bu. Fatih Hoca da sahnenin önünde iyi işler yaptı. Aramızda iyi bir sinerji doğdu. Rakiplerim hedefi bu sinerjiyi bozmaktır. İlişkimiz gayet güzel. Bundan sonra da böyle devam edecek. Fatih Hoca ile sorunum olmadı, olmayacak da."
 
"Mersin İdman Yurdu maçından sonra ben değil herkes çok sinirlendi. Hocayı yapılmış bir tahrik vardı. Hoca da bunu basının önünde mertçe söyledi. Hocamız orada tuzağa düştü. 'Tuzağa düşmeseydi keşke' dedim. Ligin bitimine 6-7 hafta kala hocayı yollar mıyım! Böyle bir şeyi düşünmedim."
 
"Tüzüğü ben hazırlamadım. Ben bu tüzükle geldim, bununla gideceğim. Tüzük kurallarına göre davranıyorum. Burada kimsenin önünün kesildiğine inanmıyorum."
 
"Galatasaray Kulübü'nün içinde başka bir uzuv var. Bu da Sportif A.Ş. halka açık şirketimiz. Bundan önceki dönemlerde bütün bu işler kulüp tarafından yapılıyordu. Geçtiğimiz dönemde aslında futbol komitesi yoktu. İki yöneticimiz Florya ile koordinasyon sağlıyorlardı. Bugün Sportif AŞ gibi bir şirketimiz var."
 
"Fatih Terim, Galatasaray tarihine mal olmuş bir isim. İleride bu kulüpte bambaşka görevlerde de bulunabilir.  Sir Alex Ferguson ile Manchester United'ın sözleşmesini bilmiyorum ama gönlümden geçen odur. İnşallah pratikte uzun süreli olur."
 
"Galatasaray'ın doğru ve eşit temsil edilmesine dikkat ettik. Gelenekler önemli. Yenilikçiyiz ama geleneklerimize bağlıyız. Galatasaray da değişime ayak uydurmak zorunda. Kurumsal yapımızı iyi bilen ve bunun uygulanması için çaba sarf edecek yöneticileri listemize aldık. Daha genç isimleri devreye sokmayı düşündük. İleride Galatasaray Başkanı olabilecek isimleri düşündük."
 
"Yeni tüzüğe göre seçim süresi çok net. 3 yıl. Ancak herkes bir şeyden emin olsun. Benim başkanlığımda, mutlu olunmazsa süre 1 yıl da olabilir. Mutsuzluk mesajı alırsam 1 yıl dolmadan koltuğu bırakırım."
 
"En zor dönem ilk 6 ayımdı. Ciddi acemilikler yaptım. Ondan sonra toparladım ve her şey de iyi gitti. Bugün artık eski acemiliğim yok. Hata yapabilirim ama eskisi kadar zor anlaşılabilir hatalar olmayacaktır."
 
"Stadın üstünün kapanması bu yılki programımızda yok."
 
"Biz 2011-2012'de yepyeni bir takım kurduk. 2012-2013'de ek yaptık. Bu yazki planımız mükemmeli bulmaya çalışmak. Stoper eksiğimizi tamamladık. Avrupa'nın en iyi stoperi Chedjou'yu aldık. Sol bek ihtiyacımız var. Melo'nun sorunu hala ortada. Melo çok iyi bir oyuncu. Büyük katkıları oldu. Zor maçların adamı. Mevsim başında bazı maçlarda bizi üzdü. Burak için bize gelmiş bir teklif yok. Teklif gelirse konuşulur. Gönülsüz oyuncuyu takımda tutmak istemem. Arda dönebilir. Dönerse de sadece Galatasaray'a döner. Transferleri kampa yetiştirmeye çalışacağız."
 
"Robben için hiçbir temasımız olmadı. Ben de gazetelerden okudum. Fiyatını karşılayamayız. Ama Drogba'yı da ilk sene alamamıştık. Belki seneye alırız."
 
"Ergin Ataman'a güveniyorum. Kazanma içgüdüsü yüksek. Basketbolda şampiyonluk kupasını getirecekler."
 
"Alper Potuk iyi bir oyuncu. Türk futboluna fayda sağlayacak. Alper transferinde esas amacımız yabancı kontenjanını rahatlatmaktı. Bir kıza 10 talip çıkar biri alır. O bölgedeki boşluğu en kötü ihtimalle Melo ile dolduracağız."
 
"Yabancı kısıtlamasıyla Türkiye'nin kendisini geride bırakmasının açıklaması yok. Yabancı kısıtlaması ligdeki tüm takımların gelişmesine engel oluyor."
 
"Bu akşama kadar başka başkan adayı çok isterim. Seçim günü o gün orada bulunmaları, bizim başkanlığımıza yapacakları en büyük adımdır."
 
İŞTE AYSAL'IN LİSTESİ:
 
ASİL LİSTE: Özkan Olcay, Ümit Özdemir, Dursun Özbek, Şükrü Ergün, Sedat Doğan, Aka Gündüz Özdemir, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Mete İkiz, Adnan Nas
 
YEDEK LİSTE: Ahmet Yüce Ocaklı, Necati Demirkol, Mehmet İpekdokuyan, Ebru Köksal, Mehmet Karlı
 
3 İSİM ÇİZİK YEDİ
Yeni yönetim kurulu listesinde Abdurrahim Albayrak, Ali Dürüst ve Adnan Öztürk gibi isimlerin olmaması dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler