İşte yeni iPhone 5S

İşte yeni iPhone 5S

Yeni akıllı telefon iPhone 5S, Apple tarafından resmi olarak duyuruldu.

Büyük an geldi. Yaklaşık bir senedir merakla beklenen yeni akıllı telefon iPhone 5S, Apple tarafından resmi olarak duyuruldu. İlk olarak etkinlikte iphone 5C’yi duyuran Apple, arkasından da iPhone 5S’i gün yüzüne çıkardı. Yeni akıllı telefon iPihone 5S 3 farklı renkte geliyor. Daha önce akıllı telefon modellerini sadece siyah ve beyaz olarak sunan firma bu sefer, yeni akıllısını siyah, gri ve altın sarısı olarak sunuyor.
 
Apple yeni akıllı telefonunda yeni nesil A7 yonga setini kullanıyor. Bu yeni yonga seti 64 bit. Özelliklerine baktığımızda 64 bit masaüstü mimarisine sahip. 1 milyardan fazla transistör içeriyor. A6 ile aynı boyuta sahip olsa da yaklaşık iki katı daha fazla transistör sayısı ile geliyor. Xcode desteği ile gelecek yonga seti, 32bit ve 64bit uygulamalar çalışabilecek.
 
Apple’ın yeni akıllısı CPU performansı olarak ilk iPhone modeline göre 40 kat daha fazla. Grafik performansı ise yine ilk iPhone modeline göre 56 kez daha fazla. Yeni nesil iPhone Open GL 3.0 desteği ile geliyor.
 
Apple iphone 5S yeni bir özellikle daha geliyor. A7′nin yanında yardımcı bir işlemci daha M7 geliyor. Yardımcı bir işlemci olan M7 sensörler gibi devamlı olarak gelen verileri ölçüyor. Özellikle yeni nesil sağlık ve fitness uygulamalarına destek veriyor.
 
Bataryasına baktığımızda 10 saat 3G konuşma süresi, 250 saat bekleme süresi, 10 saat LTE internet tarayıcı süresi, 40 saat müzik oynatma gibi sürelerle karşımıza gelecek.
 
Kamerasına bakacak olursak eğer Apple’ın kendi dizaynı f/2.2 odak uzaklığında sahip, %1 daha büyük sensör alanına sahip kamera ile geliyor.
 
bt0dc59igaaozwf.jpg
 
iPhone 5S 720p 120 kare Slow Motion video çekme özelliğine sahip kamerayla geliyor. Yeni model çift flash 1000 varyasyon ışıkla kullanıcılarının hizmetinde.
 
VE FİYATLAR
Yeni telefonlar (iki yıl sözleşmeli) 16GB iPhone 5S 199 dolar, 32GB 299 dolar ve 64GB 399 dolardan satılacak.

Ve iPhone 5S 20 Eylül'den itibaren Apple store olan bütün ülkelerde ön sipariş ile satışa çıkıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler