'İstifa etmeyi düşünmüyorum'

'İstifa etmeyi düşünmüyorum'

Sergen Yalçın, şampiyonluk yarışında sarı lacivertli ekibi şanslı görüyor.

Türk futbolunun efsane isimlerinden ve günümüzün Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen yalçın Hürriyet'e konuştu. Gaziantepspor'a geldiği günden bu yana 6 karşılaşmadan 4'ünü 3 puanla kapatan Yalçın, hedeflerini anlattı.

Gaziantepspor Teknik Direktörü, hocalık yapmanın zor olmadığını söyledi. Zirve mücadelesinde Fenerbahçe’nin oturmuş bir takım olarak avantajlı olduğunu belirterek esas mücadelenin alt tarafta olduğunu belirtti.

Futbolculuğunda manşetleri süslerdi. Beşiktaş ile nice şampiyonluklar yaşadı, Milli Takım forması altında başarılara koştu. Sergen Yalçın şimdi de Teknik Direktör olarak spor gündeminde adından söz ettiriyor. Gaziantepspor’un başarısı için çalışıyor. Takımıyla birlikte Antalya’da olan Sergen Yalçın, Hürriyet’e konuştu. Çarpıcı açıklamalar yaptı. Teknik adamlığın zor olmadığını kaydeden Sergen Yalçın, şunları söyledi...

- Futbolun içindeki her türlü olayı yaşadım. İyi dönemdeki, kötü dönemdeki yönetimi de çok iyi bilirim. Gaziantepspor bu konuda iyi bir seçim mi? Düşünürüm ama ben riskleri severim. 100. yılda Beşiktaş’ta Lucescu ile çalıştığımda üzerimdeki yükün ağırlığını çok iyi biliyordum. Takım birlikteliği ve teknik adam özgüveni ile nasıl şampiyonluk yaşattıysak hala aynı heyecanı taşıyorum. Risksiz futbol oynanmaz, yaşam da olmaz.

“PATLAMAYA HAZIR VOLKAN GİBİYDİM”
- Fenerbahçe bu sezon dengeli ve oturmuş bir takım. Sarı lacivertli ekibin oyuncu kalitesi de mükemmel. Galatasaray sorunlu başladı. Fenerbahçe çok avantajlı konumda. Yakalayabilirler mi? Kolay görünmüyor. Galatasaray badireler atlattı. Fenerbahçe kaçıyor, onlar da kovalayacak.

- Teknik adamlık içimde patlamaya hazır volkan gibiydi. Gaziantepspor küme düşme potasındaydı. Kimse kolay kolay düşeni ayağa kaldırmak için girişimde bulunmaz. Teklifte bulundular. Gözümü kırpmadan oradaki atmosferi ve heyecanı bildiğim için şartsız kabul ettim. Zaten uzun süredir Tamer Tuna, Murat Şahin, kondisyoner Stefano Morreno, istatistik ve scaut ekibimizle fikir alış verişinde bulunuyorduk. Hazır olan düşüncelerimizi hayata geçirmeye çalıştık. Tüm başarı futbolcularımızın ve taraftarlarımızındır.

“İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”
- 6 maçta 4 galibiyet kolay olmadı. Büyük takımlardaki gibi imkanlarım yoktu. Kadromuz kısıtlıydı. Ama oyuncularıma inancı aşıladım. Gaziantepspor’a gelir gelmez dedikodu başladı. Ben ekibim ve oyuncularımız saha içine bakarız. Kongre bizi hiç ilgilendirmez. Bu tür söylentiler bize değil Gaziantepspor ve camiasına zarar veriyor. İstifa etmeyeceğim. Tek hedefimiz var o da Gaziantepspor’u belirlenen hedefe ulaştırmak. Amacımız takımı ligde tutmaktı. Riskli dönemde görevi devraldık. Herkesin ortak menfaati Gaziantepspor.

- Ligin ikinci yarısındaki maçlar final gibi oynanacak. Çünkü, Süper Lig’de 10 takım küme düşmeme savaşı veriyor. En kısa sürede bu grubun arasından sıyrılmak istiyoruz. Gaziantepspor ligin marka değeri olan takımlarından birisidir bütün çalışmalarımızı bu sorumluluk altında sürdürüyoruz.

EN AZ 5 TRANSFERE İHTİYACIM VAR
- Üst sıralara çıkmak için şu anda Gaziantepspor’un 5 net oyuncu transferine ihtiyacı var. Geldiğimizde tek hedef kümede kalmaktı. Elimizden geldiğince takımı yukarıya çıkarmaya çalışacağız. Başarılı olmak istiyoruz. Gaziantepspor taraftarları, biz geldikten sonra tribünleri dolduruyor. Güneydoğu’da futbolseverleri heyecanlandırdık, ayaklandırdık. Takımı ve kenti birleştirdik. İnanılmaz seyirci desteği var. Tüm taraftarlara teşekkür ederiz.

4 HOCA BENDE BÜYÜK İZ BIRAKTI
- Futbol yaşamımda bir çok önemli teknik adam bende iz bıraktı. Lucescu, Fatih Terim, Mustafa Denizli, Del Bosque çok farklı ve tecrübeli isimler. Oyuncular üzerindeki etkileri tartışılmaz. 

- Beşiktaş, Vodafone Arena Stadı’nın yapımı bitene kadar çok zorlanır. Fakat statları bittikten sonra farklı olurlar. Maçları dışarıda oynamak kolay değildir. 

- Gaziantepspor’da ilişkiler dostça, arkadaşça ve profesyonelce yürüyor. Oyuncuların bize karşı olan saygı ve yakınlığı çok yakın. Samimi ve dürüstçe yaklaşıyoruz. Egoları sıfır bir ekibiz. Kadromuzdaki oyuncular büyük takım görmüşler. İş disiplini üst seviyede. Teknik adam ile futbolcu arasında inanılmaz denge var. Herkes işini en iyi şekilde yapmak zorunda.

- Türk futbolcusu teknik adamdan samimiyet dürüstlük ister. Adaletli seçim çok önemli. Futbolcu sahaya hazır sürülmek istiyor. Oyuncularımdan 4 şey isterim. 1- Profesyonelce işlerini sevsinler. 2- Kontratlarının gereğini yapmak zorunda olduklarını unutmasınlar. 3-Özverili ve samimi olsunlar. 4- Ne iş yaptıklarını unutmasınlar.

- Teknik adamlık yapmak zor iş değil. Sağlıklı ve iyi ekip kurduktan sonra bu iş atla deve de değil. Ekibimizde herkes futboldan gelmiş her türlü olayı bilen insanlar. Tüm oyunculara adaletli ve dürüst davranıyoruz. Dürüst olursanız, oyuncular da sizi severse, birlik beraberliği yakalarsan, ortam sağlamış olursun. İyi ortam yakaladığımıza inanıyorum.

- Türk futbolunun kurtuluşu tüm takımların alt yapı sorununu çözmesinden geçer. Kulüplerin küme düşmemesi ve hacizlerin gelmemesi için alt yapının canlandırılması şart. Alt yapısı olmayan kulüpler büyük zarar görmeye başlıyor. Ülkemizde teknik oyuncu sayısı parmakla sayamayacağınız kadar az. İnanmıyorum. Bunu geliştirmek zor bir şey değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler