İstifalar siyasi ahlakla bağdaşmıyor!

İstifalar siyasi ahlakla bağdaşmıyor!

MHP Çankırı milletvekili Ahmet Bukan, Yapraklı ve Atkaracalar Belediye Başkanlarının

partilerinden istifa ederek Ak Partiye katıldıklarını açıklamalarıyla ilgili Sözcü18.com haber editörü Vedat Beki’ye özel açıklamada bulundu.

Milletvekili Bukan “Gırtlağına kadar borç içinde olan ve işçisini sıfır zamla tehdit eden bir Çankırı Belediyesi gözümüzün önünde dururken, Atkaracalar ve Yapraklı Belediyelerine ve o yöreye hangi hizmetler gidecekmiş ki, bu arkadaşlar istifa ederek Ak Partiye geçiş yapma ihtiyacı hissetmişler? Bunun adı olsa olsa siyasi ahlaksızlıktır” dedi.

MHP’li milletvekili Ahmet Bukan, haber editörümüz Vedat Beki’nin “İstifaları ve yaşanan süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şöyle cevaplandırdı:

"NERESİNDEN BAKARSANIZ BAKIN
ORTADA ÇİRKİN BİR SİYASİ AHLAKSIZLIK VAR" (!)

“MHP’den istifa eden belediye başkanlarımız, istifaları ile ilgili olarak ortaya koydukları gerekçelere ve Ak Parti İl Başkanı ile Merkez Belediye Başkanının açıklamalarına baktığımda ortada çirkin bir siyasi ahlaksızlık görüyorum!

Ak Parti içerisindeki kişisel hesaplaşmalar nedeniyle böylesi bir süreci yaşadığımızı düşünüyorum. Bu hesaplaşmalar uğruna MHP’li belediye başkanları kullanılmıştır!

İstifa eden Belediye Başkanları, 29 Mart öncesi MHP’den, yani muhalefet partisinden aday olduklarının farkında değiller miydi? Bugün ortaya koydukları gerekçeleri yaşamamaları için o gün Ak Partiden aday olmaları gerekiyordu! Neden seçim öncesi MHP’den aday olmuşlar ki?

‘Yöre insanına hizmet’ için istifa ediyorlarmış! Bunun karşılığında da Ak Parti İl Başkanı ve Belediye Başkanının açıklamalarına bakarsak ‘Bundan böyle Yapraklı ve Atkaracalar göç vermeyecekmiş’ (!) ‘Her türlü desteği vereceklermiş’ (!) Bunu söyleyen Belediye Başkanı gırtlağına kadar borçlu! Seçim döneminde benim mi elektriklerim kesildi? İşçiyi sıfır zamla tehdid edenler, kapılarında haciz olan belediye başkanı kim? Hangi belediye? Madem ki Ak Parti bu kadar yardım edecek, Çankırı Belediyesine neden yardım etmiyor?

Ben bu istifaların ardında başka şeyler olduğunu düşünüyorum! Belediye başkanlarına gelecekte şimdi açıklanmayan siyasi vaatler yapılmış olabilir. Belediye Başkanları istifa ederken ben dahil olmak üzere kimseyle görüşmedikleri halde ‘vatandaşla yaptığımız istişareler’ diye açıklamalarda bulunuyorlar.  Bu durum neresinden bakarsanız bakınız ‘siyasi ahlaksızlıktan’ başka bir şey değil!

Ak Parti, derleme ve toplama bir parti olmakla birlikte bugün için menfaat ve çıkar birlikteliğinin buluştuğu bir adres. Bizim MHP olarak böylesi bir vaad ya da farklı vaadler içerisine girmemiz mümkün değil. Böylesi vaadler uğruna da kimseye teklif götürmemiz hiç mi hiç mümkün değil.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler