İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. Yıldönümü kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. Yıldönümü kutlandı

80. Yıl Cumhuriyet Lisesi tarafından hazırlanan anma programına Vali Özcan da katıldı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeni ile Atatürk Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi tarafından hazırlanan bir anma programı düzenlendi.

12 Mart 2012 Pazartesi günü saat 14:00’da başlayan programa İlimiz Valisi Vahdettin Özcan, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şakir Tayyar Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şakir Uslu, Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, diğer resmi kurum ve okul müdürleri ile Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Altan Karakoç hazırladığı sunum eşliğinde M.Akif Ersoy’un hayatı edebi kişiliği ve şahsiyeti hakkında bilgi verdi.

Karakoç’un ardından Okulun öğrencilerinden Kübra Ölmez ”Çanakkale Şehitlerine” Şüheda Gündoğdu “Bülbül” adlı şiirleri Naciye Elif Taş’ın Ney’i eşliğinde seslendirdiler.

cankiri-mars-ogrenciler-sozcu-resim-33.jpg

“Akif’e Sorduk” ve “Akif’in topluma mal olmuş sözleri” ile devam eden program Mehmet Akif portresindeki öğrencinin İstiklal Marş’nın tamamını okuması ile sona erdi.

Program sonunda Vali Vahdettin Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek Okul Müdürü Mustafa Turan ve Program ekibini tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler