İstinaf mahkemesi Cumhuriyet Gazetesi davasında cezaları onadı

İstinaf mahkemesi Cumhuriyet Gazetesi davasında cezaları onadı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onadı. Cumhuriyet davasında yargılananlar kalan cezaları için tekrar cezaevine girecek.

T24’ün haberine göre, karar duruşmaları geçen yıl yapılan Cumhuriyet davasında beş yıla kadar verilen cezaların itiraz incelemesini yapan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi (istinaf), İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen mahkûmiyet kararlarını onadı. Dosyaları istinaf mahkemisi incelemesine tabii tutulan isimlerin, kalan cezalar için tekrar cezaevine girmeleri gerekecek.

Cumhuriyet gazetesi davasında değişik sürelerle tutuklu olarak yargılanan ve beş yıla kadar çeşitli sürelerle hapis cezası alan Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku, Emre İper, Hakan Kara ve Kadri Gürsel’in dosyaları istinaf mahkemesinde karara bağlandı.

Karar uyarınca, incelemeleri İstinaf Mahkemesi'nde yapılan isimlerden 336 gün cezaevinde kaldıktan sonra 2 yıl 6 ay ceza alan Kadri Gürsel ile 278 gün cezaevinde kaldıktan sonra 2 yıl 4 ay ceza alan Bülent Utku dışında kalanlar tekrar cezaevine girecek.

Karara göre tekrar cezaevine girecek isimler şöyle:

Musa Kart – 1 yıl 16 gün
Mustafa Kemal Güngör – 1 yıl 16 gün
Emre İper: 3 yıl 1 ay 15 gün
Hakan Kara: 1 yıl 16 gün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler