İYİ Parti Çankırı'dan ilk mesaj

İYİ Parti Çankırı'dan ilk mesaj

İYİ Parti Çankırı Kurucu İl Başkanlığına atanan Çetin Kapdan, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşarak “İktidara alternatif ve iktidarın korkulu rüyası olacağız” dedi.

İYİ Parti Çankırı Kurucu İl Başkanlığı görevine getirilen Çetin Kapdan ve arkadaşları tarafından yapılan çalışmalar sonunda il teşkilatı, Merkez ilçe, Ilgaz, Atkaracalar, Çerkeş, Korgun ilçeleri kurucu yönetim kurulu üyeleri belirlenerek görevlerine başladı.

İYİ parti Çankırı Merkez İlçe Başkanı Vahit Öztürk, Atkaracalar İlçe Başkanı Arif İhsan Okursoy, Çerkeş İlçe Başkanı Sabri Doğdu, Ilgaz İlçe Başkanı Fevzi Yamankale ve Korgun İlçe Başkanı Kenan Öğdü oldu.

İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Çetin Kapdan, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında teşkilatlarını tanıtırken, 7 ilçede teşkilatlanma için çalışmaların devam ettiğini, Ocak 2018 ortalarında tüm teşkilatları oluşturacaklarını belirterek “İktidara alternatif ve iktidarın korkulu rüyası olacağız” dedi.

İYİ Parti Çankır İl Başkanı Çetin Kapdan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İYİ Parti Türkiye’nin merkezinde konumlanmak isteyen, merkezde oluşan boşluğu tamamlamak isteyen ve iktidara alternatif üretmek isteyen bir amaçla kuruldu. Burda bir boşluk vardı, ciddi manada bir muhalefet boşluğu vardı, muhalefet bu boşluğu dolduramadığı için, tek başına bu ülkeyi sevk ve idare etmek isteyen bir anlayış olduğu için, bu anlamda da adalet ve hukuk yolundan çıkmış bir Adalet ve Kalkınma Partisi var.

Bu partiye alternatif olmak, iktidara alternatif olmak için yola çıkan insanlar bir araya geldiler. Değişik partilerden ve hiç daha önce siyasetle uğraşmamış insanlar bir araya geldiler. İnandılar, kaynaştılar, bütünleştiler ve İYİ Parti'yi oluşturdular.

Şimdi o anlamda bu görev bana verildi. Burada görmüş olduğunuz bütün insanları Milliyetçi Hareket Partisi'nin küskünleri, AK Parti'nin küskünleri, CHP küskünleri olarak değerlendirmek doğru değil. Buradaki insanları bir şevk ve heyecanla, bu vatana hizmet etmek isteyen can siperhane vatan evlatları diye yorumlamak doğru, doğrusu bu.

Biz daha önce bulunmuş olduğumuz siyasi yapılarda bu amaca hizmet ettik, bu amaca hizmet ettiğimize inanıyoruz. Bu inancımızı kaybettiğimiz anda ilişkimizi kestik. Bunun küskünlükle bir alakası yok, her hangi bir sıkıntı da yok. Yani biz diğer siyasi partilerle herhangi bir hesap içinde değiliz. Herkesin kendi görüşü var, kendi duruşu var, kendi durduğu yer var. Onların hayata, dünyaya takındığı bir tavır var, bir bakış açısı var. Biz onların bakış açısından mutlu değiliz. Bu ülkenin insanlarının da mutlu olmadığına inanıyoruz. Biz onların mutluluğu için bir araya geldik.

Dünkü siyasi yapıların içinde olabiliriz. Bizim açımızdan hiç önemli değil. Sıfırdan bir parti kuruldu arkadaşlar, bu insanlarda kurucuları. Burada temel sorun bizim küs olmamız değil, biz kimseye küskün değiliz ama garip bir şekilde bize küs olan insanlar var onu biliyoruz ."

Teşkilat oluşturma sürecinde 700 kişi ile birebir görüştüklerini, 150’sinin iktidara rağmen cesaretli davranarak taşın altına elini koyduğunu ve kurucu yönetim kurulu üyesi olmayı kabul ettiğinin altını çizen Kapdan, özellikle kadınların İYİ Parti’ye ilgisinin yoğun olduğunun altını çizerek, “Biz onlara ulaşmadan onlar bize ulaştı, ‘Biz bu harekete inanıyoruz’ diyerek aramıza katıldı. Kadınlarımız partinin her kademesinde erkeklerle eşit temsil edilecekler. Kadına şiddet olayına karışan, ceza almazsa bile kayıtlara geçen hiç kimse İYİ  Parti'ye üye olamıyor” dedi.

cankiri-iyi-parti-teskilat-cetin-kapdan-resim-0002.jpg

Kapdan İl Başkanlığı binasının hazır hale getirilmesi için 30 bin liranın üzerinde para harcandığını, bu paranın tamamen salonda bulunan insanlar tarafından karşılandığını belirterek, “Türkiye’ye örnek bir siyasi parti binası kazandıracağız” şeklinde konuştu.

“İYİ partiyiz, iyi muhalefet yapmak istiyoruz. Bir dahaki dönemde iktidar olmak için muhalefet yapacağız” sözleri ile konuşmasına sürdüren Kapdan, hedeflerinin bir ay içinde bin üyeye ulaşmak olduğunu söyledi.

İl başkanı Çetin Kapdan’ın ardından kurucu ilçe başkanları tek tek söz alarak, İYİ Parti’de görev almalarının nedenlerini ortaya koyup inandıkları yola başkoyduklarını vurguladılar.

İYİ PARTİ ÇANKIRI İL TEŞKİLATI KURUCULARI
Kurucu İl Başkanı Çetin Kapdan’ın il yönetim kurulu üyeleri alfabetik sıraya göre şu isimlerden oluştu:

Abdullah Aktaş, Abdullah Celepoğlu, Ahmet Fadıl Adıgüzel, Ali Osman Niyazioğlu, Ali Özyılmaz, Aydın Akbaş, Aydın Ayanoğlu, Ayhan Babas, Aynur Kapdan, Aysel Karadut, Ayşen Doğan, Bekir Çocar, Bekir Şen, Burhan Çalışkan, Cengiz Aşkın, Çiğdem Cihat, Çiğdem Doğan, Dürüs Yaman, Erdoğan Karaali, Erol Çanakçı, Erol Yorgancı, Fatma Memiş, Feyizman Ünürlü, Gamze Atalay, Gülden Gazi, Gülistan Yılmaz, Hamide Keş, Hasan Kalaycı, Hatice Yakar, Hüseyin Alagöz, İsmail Gümüş, İsmail Yılmaz, Kadir Uysal, Kubilay Onacak, Mehmet Ali Benlioğlu, Mehmet Çemek, Mehmet İnce, Mehmet Tuncay, Meserret Çanakçı, Metin Akdeniz, Muhittin Bora Kanat, Murat Karadut, Murtaza Yiğit, Musa Katı, Mustafa Akdoğan, Mustafa Doğan, Mustafa Duran, Mustafa Güngör, Mustafa Körosmanoğlu, Mustafa Yıldız, Müşerref Kaplan, Nevzat Gökmen, Nilgün Akbıyık, Nuray Gazi Kul, Nurullah Ortatepe, Osman Cerrahoğlu, Özcan Gürleyen, Raif Oktay, Ramazan Demirci, Recep Doğru, Recep Özcan Çalışkan, Sadık Karatosun, Salim Yılmaz, Satılmış Çiftçi, Selami Deveci, Semih Değim, Semih Sucu, Serap Altundağ, Serdar Kesen, Serkan Özcan, Sevim Selçuk, Seydihan Topal, Songül Kapdan, Şaban Yücetürk, Şenay Kadriye Sönmez, Şükrü Usta, Taner Geçgel, Ulviye Bıyıklı, Yakup Kutlu, Yusuf Çakır, Zekai Yılmaz, Zeynel Çelik.

Kurucu Merkez İlçe Başkanı Vahit Öztürk’ün yönetim kurulu ise şöyle:

Abdulkadir Köseoğlu, Abdullah Çalışkan, Ahmet Harun Çakır, Ali Ceylan, Ali Serhat Kalaycı, Ayhan Tekin, Aysema Yücetürk, Barış Koç, Burak Kibar, Cafer Dönmez, Cevdet Cihan, Derya Eroğlu, Dilek Ayanoğlu, Erkan Yakup Doğan, Ersan Satılmış, Faruk Bağcı, Fevzi Çim, Fırat Tanrıkulu, Filiz Çocar, Fuat Karaca, Gözde Melek Atalay, Hacer Kapdan, Hasan Mercan, Hasan Karagöz, Hayrettin Dörtkaşlı, Hidayet Sinmez, Hilal Erdoğan, Hüseyin Ramazan, İbrahim Aydın, İhsan Sevindim, İsmail Cihat, Mehmet Turan, Metin Mustafa Çakırca, Munise Melisa Aslaner, Murat Cengiz, Mustafa Ayanoğlu, Necati Köse, Rahmi Gazi, Rüstem Karadeniz, Sadık Nuhoğlu, Satılmış Şahin, Senanur Coşkun, Sevinç Mertkan, Sinan Yurtdaş, Sude Haydar, Şakir Çaylak, Ufuk Yıldırım, Ümmügülsüm Gazi, Vahit Güneş, Yeliz Çocar, Zakir Yıldırım, Ziya Temur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler