İzmir merkezli 18 ilde ’paralel yapı' iddiasıyla operasyon: 44 gözaltı

İzmir merkezli 18 ilde ’paralel yapı' iddiasıyla operasyon: 44 gözaltı

Bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu belirtilen listede 57 kişi olduğu öğrenildi.

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda aralarında 3 merkez valisi, mülkiye müfettişi ve üst düzey polislerin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı. Bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu belirtilen listede 57 kişi olduğu öğrenildi.

İzmir merkezli 2012 yılında gerçekleştirilen "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına yönelik operasyonun ardından açılan davada yargılananların şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başlandı.    

Bu kapsamda sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde 44 kişi gözaltına alındı. Listedeki 13 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu öğrenildi.          

ÖNEMLİ İSİMLER GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda Merkez Valileri Ahmet Kaya, Mehmet Oduncu, Sadık Altınkaynak, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda Mülkiye Müfettişi Ferda İleri, eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, eski Afyon Polis Okulu Müdürü Müjdat Karagöz, eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik ile eski organize suçlarda görevli Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın, Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen dahil 44 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

RAPORDAKİ ŞOK DETAY
İçişleri Bakanlığı Müfettişleri'nin hazırladığı raporda, Merkez Valisi Mehmet Oduncu ve Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen'in İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi'nden elde ettikleri bilgileri FETÖ'ye sızdırdıkları iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler