İzmirde 600 AK Partili CHPye geçti

İzmir'de 600 AK Partili CHP'ye geçti

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle, 600 kişiye parti rozeti takıldı.

Partiye katılanlar adına konuşan AK Parti Bornova İlçe eski Başkan Yardımcısı Şeref Balbay, "Ramazan Bayramı sonrası 4 bin 500 AK Parti'li CHP'ye geçecek" dedi.

AK Parti Bornova ve Bayraklı'da ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulunanların da aralarında yer aldığı 600 kişinin CHP'ye katıldığı bildirildi. 
 
Katılım nedeniyle, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen törende yaklaşık 30 kişi hazır bulundu. 
 
CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, İl Başkanı Ali Engin, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve il yöneticileri de törene katıldı.
 
"Hep birlikte yürüyeceğiz"
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti'de önemli görevlerde bulunmuş isimleri partiye kattıklarını belirtti. 
 
Amaçlarının İzmir halkına daha iyi hizmet vermek olduğunu söyleyen Engin, "Ülkenin götürülmek istenen diktatörlük yapısına 'dur' demek için çok sayıda arkadaşımız bizimle birlikte yürüme kararı aldı. Yeni katılan arkadaşlarımızın mevcut üyelerimizden hiçbir farkı olmayacak. 2014 yerel seçimlerinde büyük oy farkıyla yeniden iktidar olacağız. Büyüyerek, çoğalarak yeni yol arkadaşlarımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
"Halkın iktidarını kuracağız"
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise CHP'ye geçen isimlerin AK Parti Bayraklı kongre sürecinde yaşadıkları haksızlıkları çok iyi bildiklerini belirtti. Karabağ, "Biz asla belediyeciliği yaparken taraf olmadık. Her partiden vatandaşa eşit şekilde hizmet ettik. Arkadaşlarımız da bunu gördüler ve bizimle birlikte yürüme kararı aldılar. Halkın iktidarını 2014 yerel seçimlerinde tekrar kuracağız" diye konuştu.
 
"Kongrede haksızlığa uğradık"
CHP rozeti takanlar adına konuşan AK Parti Bornova İlçe eski Başkan Yardımcısı Şeref Balbay, "AK Parti'den haklı gerekçelerle istifa ettik. Kongre sürecinde büyük haksızlığa uğradık. Bayraklı'da başlattığımız halk hareketini CHP'de sürdüreceğiz. Ramazan Bayramı sonrası 4 bin 500 AK Partili CHP'ye geçecek" dedi.
 
Konuşmaların ardından AK Parti'den CHP'ye geçenlerden bazılarına rozetlerini İl Başkanı Engin ile milletvekilleri Susam ve Güven taktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler