İzmirde çatışma!

İzmir'de çatışma!

Askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. 1 şehit 30 yaralı mevcut.

İzmir Foça'da askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından çifte bombalı saldırı yapıldı. Saldırı sonrası çıkan çatışmada ilk gelen bilgilere göre 1 asker şehit oldu. TRT Haber'e göre 30 da yaralı var.

Olay bu sabah saat 08.00 sıralarında Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığına giden yolda meydana geldi. Görevli askerleri taşıyan askeri servis aracı geçerken, PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından araçtaki askerlere ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. 
 
ÇİFTE BOMBA  
 
Teröristler hemen yakındaki Deniz Üssü’nden çatışma bölgesine takviye birliklerin geldiği yolda ikinci bombayı infilak ettirdi. Çatışma sırasında ilk gelen bilgilere göre 1 asker şehit oldu, çok sayıda asker yaralandı. Şehit sayısının artmasından korkuluyor.
 
30 YARALI
 
TRT Haber'in haberine göre, saldırıda 30 asker yaralandı.
 
Yaralı askerlerden 6'sı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. İlk tedavileri Foça Devlet Hastanesi'nde yapılan ve durumları ciddi olan 6 asker ambulanslarla İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne getirilerek tedavi altına alındı.
 
BÖLGEDE BÜYÜK OPERASYON BAŞLATILDI
 
Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede büyük operasyon başlatıldı. Foça'ya çevredeki askeri birliklerden helikopterlerle komandolar sevkedildi.
 
1 ŞEHİT, 1'İ AĞIR 11 YARALI
 
Saldırıda er Özkan Ateşli şehit oldu.
 
Yaralanan ve helikopterlerle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen 6 yaralının Hasan Furkan Özmen, Salih Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan ve İsmail Durak olduğu bildirildi. Yaralı askerlerden Hasan Furkan Özmen'in beyin cerrahi servisinde acil olarak ameliyata alındığı, diğer yaralıların tedavisinin ise hastane acil servisinde sürdüğü kaydedildi.
 
HELİKOPTERLE OPERASYON
 
Olayın ardından, ağaçlık alanda gizlenip bombaları patlattıkları üzerinde durulan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Ege Ordu Komutanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı’ndan askeri yetkililer bölgeye giderek incelemede bulundu. Askerler ve polis ekiplerinin bölgede çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Teröristleri bulabilmek için helikopterlerin de kullanıldığı öğrenildi. İlçenin giriş ve çıkışında yollar kesilip araçlar aranmaya başladı.
 
PİL VE KABLOLAR İLE SU ŞİŞELERİ BULUNDU
 
Teröristlerin bombayı uzaktan kumandayla patlatmak için saklandıkları değerlendirilen ağaçlık alanda yapılan aramada, bir düzenek bulundu. Düzenekte, birbirine sabitlenmiş büyük boy piller ve bunlara bağlı kablolar olduğu görüldü. Piller ve kablolar ile birlikte iki de pet su şişesi bulundu. Şişelerin içindeki sıvının su mu yoksa başka bir madde mi olduğunun da inceleneceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler