İzmir'de feci kaza! 22 ölü ve yaralılar var

İzmir'de feci kaza! 22 ölü ve yaralılar var

İzmir'de göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetti.

İzmir'de kaçak göçmenleri taşıyan yoldan çıkarak dere yatağına devrildi. Kaza sonucu 1'i hamile kadın, 2'si bebek, 2'si çocuk 22 kişi yaşamını yitirdi. Kazada yaralananların sayısı ise 12 olarak açıklandı. Kamyon sürücüsünün de yaralılar arasında olduğu öğrenildi.

SÜRÜCÜNÜN İLK İFADESİ
Kazadan yaralı kurtulan kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz (35), hastane polisine verdiği ilk ifadede, "09" Aydın plakalı kamyonu ile saat 03.00'te Söke'den yola çıktığını, Sazlıköy'ü geçtikten sonra mültecileri kamyona aldığını ve yakıtı olmadığı için Selçuk otobanına girdiğini, kazanın olduğu Kısıkköy bölgesinde ise önüne beyaz aracın çıktığını, çarpmamak için ani hareket yaptığını ve kavşakta kontrolü kaybederek, dereye uçtuğunu söyledi.

KAÇ GÖÇMEN OLDUĞU BİLİNMİYOR
Kamyonda kaç kaçak göçmenin olduğu henüz bilinmiyor. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. Aydın'dan İzmir yönüne ilerleyen kamyon, Menderes ilçesinde yoldan çıkarak Değirmençay'a devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

izmir-kaza-katliam-18-olu-resim-101.jpg

DEHŞETE DÜŞÜREN İDDİA
Hurdaya dönen kamyonun olay yerinden kaldırılması için çekici çağrılırken, olay yerinde hiç fren izi bulunmadığı ve şoförün uyuduğu iddia edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İzmir'de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu 22 kişinin öldüğü kazaya ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI
Öte yandan kaza sonrası yaralı sürücüyü otomobiline aldığını söyleyen Mehmet Eker yaptığı açıklamada İzmir yönüne ilerlerken yol kenarında bir kişi gördüğünü aktardı.

Yol kenarındaki kişinin el kol hareketiyle kendisini durdurmak istediğini söyleyen Eker şunları söyledi:

"Hava yeni aydınlanıyordu. Önce durmak istemedim. İlerde durdum. Adam geldi. 'Kaza yaptım yaralıyım' dedi. 'Adım Mustafa Yılmaz' dedi. Benim telefonumdan birkaç yeri aradı. Cevap veren olmadı. 'Yeşilyurt'taki hasteneye götür beni' dedi. 'Ben başka yöne gidiyorum' dedim. Bir taksi durağında inmek istedi Karabağlar'da. Ben de yoluma devam ettim. Daha sonra aradığı numaralardan birisi beni aradı. Ben durumu anlattım. 'Biz öyle birini tanımıyoruz' dedi. Nerede olduğumu sordu. 'İzmir'deyiz' dedim. Ben sordum, 'Mersin'deyim' dedi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler