İzmir’de FETÖ operasyonu: 37 gözaltı

İzmir’de FETÖ operasyonu: 37 gözaltı

İzmir merkezli 13 ilde terör örgütü FETÖ üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda emekli general ve muvazzaf subayların da aralarında olduğu 37 kişi gözaltına alındı.

İzmir merkezli 13 ilde, ’İzmir askeri casusluk davası’ ile ilgili kumpas soruşturması kapsamında polis tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında emekli generallerin de bulunduğu 31 muvazzaf ve emekli askerin yanı sıra 6 sivil gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya’nın koordinesinde, İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ’İzmir askeri casusluk davası’ ile ilgili kumpas soruşturmasının devamı niteliğinde, bugün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.

ASKER EŞLERİNE 'ABLA'LIK YAPIYORLARDI
Operasyon kapsamında, aralarında generallerin de bulunduğu 37 emekli ve muvazzaf asker ile askerlerin eşlerine ’ablalık’ yaptığı belirlenen 11 sivil hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Samsun, Kayseri, Amasya, Uşak, Kocaeli, Mardin, Malatya ve Antalya’daki adreslere düzenlenen operasyonlarda emekli ve muvazzaf 31 asker ile 6 sivil yakalandı. Gözaltına alınanlar, sorgulanmak üzere İzmir’e getirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler