İzmir'de sağanak yağış hayatı felç etti

İzmir'de sağanak yağış hayatı felç etti

Marmaris-İçmeler karayolunda heyelan, İzmir'de yol çöktü

İzmir'de de aralıklarla etkili olan sağanak yağmur kette hayatı olumsuz etkiliyor. Göztepe'de yağmurdan zemini yumuşayan bir yolda çökme meydana geldi. Yol kenarında park halinde olan bir otomobil, çökmeyle birlikte alt yoldaki arsaya düştü. Yolu ulaşıma kapatan ekipler, çalışma başlattı.

Yaklaşık 1 haftadır aralıklarla etkisini arttıran gök gürültülü sağanak yağmur kette yaşamı olumsuz etkiliyor. Yıldırımların geceyi aydınlattığı kentte, zaman zaman etkisini arttıran sağanak bazı yolları sular altında bıraktı. Logar ve mazgalların taşarken araçlar yollardan geçmekte güçlük çekti. Önemli noktalarda önlem alan belediye ekipleri, taşkınların yaşandığı yerlerde gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

MARMARİS-İÇMELER KARAYOLUNDA HEYELAN
Muğla’nın Marmaris İlçesinde yağmurun yumuşattığı zeminden kopan kaya ve toprak parçaları Marmaris- İçmeler Karayolu’na yığıldı. Her iki yönden yolu trafiğe kapatan heyelanda, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. İzmir Göztepe'de de yağmurdan zemini yumuşayan bir yolda çökme meydana geldi. Yol kenarında park halinde olan bir otomobil, çökmeyle birlikte alt yoldaki arsaya düştü. Yolu ulaşıma kapatan ekipler, çalışma başlattı.

Gün boyu aralıklarla etkili olan sağanak yağmur, ilçeye bağlı Marmaris- İçmeler Karayolu’nun 9’uncu kilometresinde, Seyirtepe Mevkii’nde, saat 00.15 sıralarında, heyelana neden oldu.

Yağmurun yumuşattığı toprak ve kaya zeminden kopan parçalar yola yığıldı. Heyelan anında şans eseri yoldan kimsenin geçmemesi, olası facianın önüne geçti.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye, belediye ve karayolu ekipleri gönderildi. Ulaşımın kesildiği bölgede, poliste çevre güvenliği alarak vatandaşları uyardı.

Bölgede araç yoğunluğunun olmadığı görülürken, karayolu ve belediye ekipleri, iş makinalarıyla yolun ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

İÇMELER BELDESİ’NDE ELEKTRİK KESİNTİSİ
Marmaris’teki ana hatlardan gelen elektriği aktaran bölgedeki elektrik direklerinin heyelanda yıkılması, İçmeler Beldesi’nde kesintiye sebep oldu. Yetkililer, sabaha kadar sürmesi beklenen çalışmaların ardından İçmeler Beldesi’ne tekrar akımın verilebileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler