İzmirden acı haber geldi: 10 ölü

İzmir'den acı haber geldi: 10 ölü

Karşıyaka ilçesindeki Alaybey Askeri Tersanede bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen ...

İzmir’in Karşıyaka İlçesindeki Alaybey Askeri Tersane’de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen ’TCG Değirmendere’ adlı römorkör, yan yattı. Genelkurmay ölü sayısını 10, yaralı sayısını 17 olarak açıkladı.
 
Römorkörün içinde asker ve sivil işçilerin de bulunduğu, kendilerine ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.
 
Alabey Askeri Tersanesi’ndeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait ’TCG Değirmendere’ adlı römorkör, bugün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. Bu sırada, römorkör aniden su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı. Olay sırasında bazı kişilerin yaralandığı ve Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.
 
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı İzmir Tersanesi'nde bilinmeyen bir sebeple yan yatan römorkör ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay, olayda 10 personelin hayatını kaybettiğini, 17 personelin ise yaralı olduğunu bildirdi.
 
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "İzmir tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere römorkörünün havuzda dalış esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle alabora olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır. Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz." denildi.
 
ÖLENLERDEN 8’İ ASKER, 2’Sİ SİVİL
Olayda hayatını kaybeden 10 kişiden 8’inin asker, 2’sinin sivil personel olduğu öğrenildi. 
 
Bu arada olayın tanıkları herşeyin 20 saniyede olup bittiğini geminin yan yattığını söyledi.
 
CUMHURBAŞKANI GÜL, ÖZEL’E BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir’deki kazayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’den bilgi aldı, şehitler için başsağlığı diledi.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, İzmir Tersanesi’nde meydana gelen römorkör kazasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10 personelinin şehit olması üzerine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i telefonla arayarak, bilgi aldı. Gül, Özel ile görüşmesinde şehitlerin ailelerine, millete ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileklerini iletti.
 
RÖMORKÖRÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
İzmir Alaybey Askeri Tersane’de, bakım sonrası denize indirilirken yan batan "TCG Değirmendere" adlı römorkörün teknik özellikleri;
 
Boyut (Boy-En-Draft): (51*11.5*6.1) metre
 
Deplasman Tonaj: Tam yük: 1580 ton.
 
Ana Tahrik: 2* Dizel / 2300 HP / 1 Pervane
 
Sürati: 13.5 kts
 
Personel: 4 Subay, 17 Astsubay, 5 Uzman Erbaş, 18 Erbaş/Er
 
GENELKURMAY: BAZI ASKERLER KAYIP
Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklama yaptı. 
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle : Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan 'TCG Değirmendere' Römorkörü 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda 'Dalış' esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle 'alabora' olmuştur. Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır.
 
Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askerî ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler