İzmir'e 'yaren' çıkartması

İzmir'e 'yaren' çıkartması

İZÇANDER'in organizasyonu ile İzmirliler unutulmaz bir gece yaşadı.

İZÇANDER'in İzmir'de gerçekleştirdiği 'İzmir'de Yaren Gecesi' başta Çankırı olmak üzere 'yaren' kültürünün de tanınmasına vesile oldu.

Başta AKP, CHP ve MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının katıldığı gecede, etkinliğin yapıldığı İsmet İnönü Kültür Merkezi'nin 700 kişilik salonu tamamen doldu.

Geceye katılanlar arasında; İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir milletvekili Nesrin Ulema, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, AK Parti İzmir İl Başkanı Ö. Cihat Akay, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden altın ayakkabı ödüllü gol kralı Tanju Çolak, Çankırı Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı Belediye Başkanını temsilen Av. Abdulkadir Çelik, Ankara Çankırı Vakfı Başkanı Recep Şahin, Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can ile çok sayıda davetli geceye katılan isimler arasındaydı. 

Çankırı'dan Başağalığını İhsan Tekin Güröz'ün yaptığı 'Çankırı Yaran Ekibi' (ÇANYAD), emekli öğretmen Orhan Özkan'ın sunumuyla davetlilere 'yaran' kültürünü yakışan bir biçimde tanıttı.

GECEDEN GÖRÜNTÜLER - TIKLA

İZÇANDER BAŞKANI AV. İBRAHİM YAYLA'NIN  KONUŞMASI
Gecenin açılış konuşmasını yapan İZÇANDER Başkanı Av. İbrahim Yayla; 

"Bu programımızla; yaşadığımız şehir İzmir ile doğup büyüdüğümüz, tüm hücrelerimize kadar örf ve adetleriyle yoğrulduğumuz memleketimiz Çankırı arasında bir kültür köprüsünü kurmayı hedefledik.

İzmir ilimizde yaşayan insanlarımız tarafından, maalesef Çankırı ve kültürü yeteri kadar bilinmemektedir. Dernek olarak bugüne kadar yaptığımız bütün faaliyetlerimizde; Hemşerilerimiz arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamanın yanında, Çankırı'mızı ve kültürünü de İzmir'de tanıtmayı, Çankırı ilimizin bilinirliğini arttırmayı amaç edindik.

Yine bu amaçlarla bugün bir araya geldik.

Çankırı ilimize özgü mahalli esnaf lonca teşkilatı olan yaren; kardeş, canda yürekten dost, gerçek arkadaş anlamına gelir. Eline, beline, diline, hakim, gerçek sanatkar, hile bilmez, eksik tartmaz, doğruluğu kendisine rehber edinen Çankırı esnafının, kalfasından, ustasından görerek, dinleyerek, çırağını yetiştirdiği bir disiplin ocağı, bir okuldur yaren.

Dernek olarak bizlerde, ahiliğe dayanan geçmişi ile Çankırı'mıza özgü yaren kültürümüzü İzmir'de tanıtmak ve anlatmak istedik. Ege bölgemizin kültürünü ve insanını bir araya getirerek, birliğe beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde iki bölge kültürünü kucaklaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.                                           

Bugün burada yarenimizin yanında Çankırı Kaya Tuzunu da siz değerli misafirlerimize tanıtmak istedik.Bu nedenle Çankırı Valiliğimiz tarafından hazırlanan Çankırı tuzunu siz değerli misafirlerimize hediye ettik.

Bugün yaren ile gönlümüzü tatlandırırken, damaklarımıza da Çankırı Taş Helvasının eşsiz lezzetini bırakmamak olmazdı .

Ayrıca fuayede gördügünüz ve gözlerimizin pasını silen resimler İzmir'de yaşayan Çankırılı ressam Hülya Sezgin hanımefendiye ait olup kendisiyle gurur duyuyor. "Çankırı Manzaraları" konulu sergisi için teşekkür ediyoruz.

Bu organizasyonumuzda bizlerden destegini esirgemeyen Çankırı Valisi Sayın Vahdettin Özcan'a İzmir milletvekili vekili Sayın Nesrin Ulema hanımefendiye, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na,  Çankırı Belediye Başkanı Sayın İrfan Dinç'e ve Çankırı Yaren Derneği Başkanı Sayın Orhan Özkan'a Baş Ağalarımıza ve Yaren Ağalarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler