İztuzu açıklarında tekne faciası: 3 ölü, 5 yaralı

İztuzu açıklarında tekne faciası: 3 ölü, 5 yaralı

Muğla’nın İztuzu Plajı açıklarında batan teknede, iki Türkiyeli organizatör, bir Suriyeli göçmen olmak üzere üç kişi boğularak yaşamını yitirdi.

İztuzu Plajı açıklarında, bugün saat 14.00 sıralarında, içinde altı Suriyeli göçmen ve iki Türkiyeli organizatörle, sekiz kişinin bulunduğu ahşap tekne battı. Bu sırada bölgeden geçen bir kuru yük gemisi, suda can yelekleriyle yüzerek yardım isteyen kişiler olduğunu fark edip durumu Sahil Güvenliğe bildirdi.

Bölgeye giden Göcek Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bot, suda bitkin haldeki Suriyeli bir kişiyi kurtardı. Kurtarılan kişinin ifadesinden yedi kişinin kayıp olduğu belirlenirken, bölgede Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’na ait askeri helikopterle arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İKİ KİŞİ YOĞUN BAKIMDA
Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucunda can yelekleriyle yüzmeye çalışan dört Suriyeli göçmen daha sağ olarak kurtarıldı. Kayıp olan üç kişinin de cesetlerine ulaşıldı.

Kurtarılanlar Fethiye Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilirken, suda uzun süre kaldıkları belirlenen ve durumları ağır olan iki kişi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler