İzzet Yıldızhana beraat

İzzet Yıldızhan'a beraat

Ankara’da bir otelde ”nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs” ve ”kasten yaralama” suçlarını işlediği iddiasıyla yargılanan türkücü İzzet Yıldızhan’ın beraatına karar verildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, daha önce alınan karar üzerine kapalı gerçekleşen duruşmaya sanık İzzet Yıldızhan ile avukatı Erol Aras katıldı. Duruşmada, Yıldızhan’ın beraatına karar verildi.

Avukat Aras, ”nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs” suçlamasından verilen beraat kararına, mahkeme başkanının muhalif kaldığını, ”basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek nitelikte kasten yaralama” suçundan verilen beraat kararının ise oy birliğiyle alındığını açıkladı.
 
Duruşmanın salonundan çıktıktan sonra avukatına sarılan Yıldızhan, gazetecilere, ”Bu karar, şu anda benim elimdeki onur belgem” dedi.
 
Avukat Aras ise kararı ”Adalet yerini buldu” ifadesiyle değerlendirdi.
 
İddianamede Yıldızhan’ın, TCK’nın 102/2 ve 35/2. maddelerinde düzenlenen ”nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs” ve 86/2. maddesinde düzenlenen ”basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek nitelikte kasten yaralama” suçlamalarıyla, 2 yıl 1 aydan, 10 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler