Jandarma terörist diye sivil vatandaşı vurdu

Jandarma terörist diye sivil vatandaşı vurdu

İçişleri Bakanlığı, Samsun'da 2 kardeşten birinin güvenlik güvenlik güçleri tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

SAMSUN-   Samsun ile Amasya sınır bölgesi Boğaziçi Mevkiinde köylüler şüpheli 2 kişiyi görüp durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, saat 22.40 sıralarında karşılaştıkları 2 kişiye ’dur’ ihtarında bulundu. ’Teslim ol’ çağrısına silahla karşılık verilmesi üzerine güvenlik güçleri ateşe başladı. Açılan ateşle 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş öldü. Ağabeyi 18 yaşındaki Habib Çetintaş da yakalandı.

KURU SIKI TABANCA BULUNDU
Öldürülen Gökhan Çetintaş’ın cesedi otopsi yapılmak üzere  Samsun’un Havza İlçesi Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Habib Çetintaş da sorgulanmak üzere Hazva İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek arazide arama tarama çalışmaları başlatıldı. Olay yerinde yapılan arama bir kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

"İLK GELEN BİLGİLER TERÖRİST ÇATIŞMASIYDI"
Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Amasya-  Samsun sınırındaki bu olayla ilgili açıklama yaptı. Vali Daşöz, "İlk gelen bilgilerde olayın teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı yolundaydı. Ancak, iki kardeşin güvenlik güçlerinin ’dur’ ihtarına uymayıp ateş etmeleri sonucu çatışma çıkmış. Kardeşlerden biri öldü. Soruşturma devam ediyor" dedi.

Öldürülen Gökhan Çetinbaş ile yakalanan ağabeyi Habib Çetinbaş’ın,  Samsun’un Havza İlçesi’ne abğlı Paşapınar Köyü’nde oturan annelerini ziyarete gittikleri ileri sürüldü. Kardeşlerin Havza Kaymakamlığı’nda çay ocağı işleten babaları Hasan Çetintaş’ın da polis tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

"DUR İHTARINDA BULUNMADILAR"
Kardeşi Gökhan Çetintaş’ın öldüğü olayda yakalanan Habib Çetintaş, götürüldüğü Havza İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi. Serbest kaldıktan sonra ilçenin Karşıyaka Mahallesi’ndeki evine giden Gökhan Çetintaş, dün akşam yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı.

Babasının İlçe Kaymakamlık binasındaki çay ocağında çalıştığını belirten Habib Çetintaş, "Paşapınar’ı köyüne kardeşimle birlikte düğüne gittik. Düğün bittikten sonra araba bulamadığımız için evimize yürüyerek dönmek istedik. Jandarma olayın meydana geldiği bölgede teröristlere pusu kurmuş. Bizim haberimiz yoktu. Bize kimse hiç bir ’dur’ çağrısında bulunmadı. Birden ateş etmeye başladılar. Kardeşimi iteleyip yere yatırdım. Bende yattım. Sonra bir el havaya ateş ettim. Ama önce jandarma bize ateş etti" dedi. Oğullarından Gökhan’ın öldüğünü öğrenince çok üzülen 46 yaşındaki Güler Çetintaş da eve dönen oğluHabib’e sarılarak gözyaşı döktü.

Olayda yaşamını yitiren Gökhan Çetintaş’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Havza Devlet Hastanesi’nden elanırak  Samsun Gazi Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Cumhuriyet savcısı oğuz Köktan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söylerken, operasyona katılan askerler de adliyeye gelerek savcıya ifade vermeye başladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İçişleri Bakanlığı, Samsun'un Havza ilçesinde güvenlik güçlerinin ''dur'' ihtarına uymayan iki kişiden birinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili adli ve idari soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu olması kuvvetle muhtemel 2 kişinin bölgede olduğuna dair bir ihbarı değerlendirerek alanda takip görevi yürüten jandarma timinin, termal kamera vasıtasıyla bu kişilerin olay yerine intikal halinde olduğunu tespit ettiği, yapılan ''dur'' ihtarına uyulmaması üzerine ise müdahale edilmek zorunda kalındığı belirtildi.

Olay neticesinde, Gökhan Çetintaş'ın hayatını kaybettiği, üzerinde kuru sıkı tabanca bulunan Habip Çetintaş'ın ise sağ olduğunun anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, ''Vuku bulan bu hadise hakkında ilgili makamlarca adli ve idari soruşturma yürütülmektedir. Bu münasebetle hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet, kederli ailesine başsağlığı diler, en derin üzüntülerimizi değerli kamuoyu ile paylaşırız'' denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler