Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluşunun 173. Yıldönümü kutlandı

Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluşunun 173. Yıldönümü kutlandı

Çankırı'da gerçekleşen törene Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz de katıldı.

Çankırı Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz'’ün de katıldığı kutlama törenleri 14 Haziran 2012 Perşembe günü saat 10.00’da İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Bnb. Ogün Cantekin tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
 
Cantekin, "Ne Mutlu Türk Ulusuna, Ne Mutlu Türk Silahlı Kuvvetlerine, Ne Mutlu Türk Jandarmasına" diyerek başladığı konuşmasında; “"173 yılını şan, şeref, kahramanlık ve fedakarlıkla geride bırakan bir teşkilatın profesyonel insan gücünü oluşturan genç subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşları olarak huzurunuzda bir kez daha söz veriyoruz ki, devraldığımız mirası geliştirerek ve daha mükemmele ulaştırarak bizden sonraki kuşaklara devredeceğiz”" dedi.
 
İl Jandarma Komutanı J.Albay Şakir Uslu ’da yaptığı konuşmada; “"Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğum Jandarma Teşkilatının Kuruluşu’nun 173.Yıldönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyim.
 
Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma; Atatürk İlke ve Devrimlerinin yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, Modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir"” dedi.
 
Jandarma teşkilatı’nın kuruluşundan bugüne emeği geçen Komutanlara ve mensuplarına müteşekkir olduğunu belirten Uslu, "“Jandarma Teşkilatı adına bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunarım"” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun kutlama mesajı okundu ve “Kanun Ordusu” adlı tanıtım filmi izlendi. J.Kd.Onb. Zekeriya Gülhan’ın şehit olmadan önce yazdığı şiir okundu.
 
Jandarma’nın Kuruluş Yıldönümü nedeniyle İlköğretim ile Ortaöğretim Okulları arasında düzenlenen yarışmada birinci olan “Jandarma” ve “Cesur Jandarma” isimli şiirler okundu.
 
Daha sonra Resim ve Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay ve İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şakir Uslu tarafından verilerek tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler