Japon turist cinayetinde flaş gelişme

Japon turist cinayetinde flaş gelişme

Gözaltına alınan zanlının cinsel tacizden ve uyuşturucu kullanmaktan suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Nevşehir'in Göreme beldesinde 2 japon turistin bıçaklı saldırıya uğraması olayı ile ilgili gözaltında bulunan zanlı M.V.D'nin cinsel tacizden ve uyuşturucu kullanmaktan suç kaydı olduğu ortaya çıktı.
 
Ürgüp'te yakalanarak gözaltına alınan M.V.D'nin (27) İl Jandarma Komutanlığındaki sorgusu devam ediyor. Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavisi süren Japon turist Hoshie Teramatsu'nun, fotoğrafından teşhis ettiği M.V.D'nin cinsel taciz ve uyuşturucu kullanmaktan suç kaydının bulunduğu belirtildi.
 
Nevşehir'in Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu, dün öğleden sonra, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğramış, Kurkiharac'i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı.
 
ESNAFTAN TEPKİ
Göreme'de 2 Japon turistin bıçaklı saldırıya  uğramasının ardından beldedeki  esnaf tepkisini dile getirmek için iş yerlerine ve araçlarına Japon ve Türk bayrakları astı. Göreme'ye gelen Japon gazeteciler de Türk rehberler eşliğinde vadideki olay yerinden görüntü aldılar ve esnafla röportaj yaptılar.
 
JAPON TURİSTLER BİSİKLET KİRALAMIŞ
Nevşehir’in Göreme Beldesi’nde bıçaklı saldırıya uğrayan 2 Japon kadın turistin, bölgeyi gezmek için bisiklet kiraladığı orta çıktı.
 
Kiralama şirketinin ortaklarından Tacihan Özdemir, "Dün saat 10.15 gibi gelip bisiklet kiraladılar. Göreme halkı olarak yastayız. Bunu yapan insan değil. Göremeli değil. Çok üzgünüz. En yakın dostumuz olarak gördüğümüz bir ülke Japonya. Çok neşeli, eğlenceli iki gençti. Bizimle şakalaştılar. Bölgeyi gezmek istediklerini söylediler. Rose Vadisi’ne gideceklerini söylediler. Muhtemelen önce orayı gezdiler. Sonra olayın olduğu Zemi Vadisi’ne geçtiler" diye konuştu.
 
'JAPONLAR, TÜRK İNSANINI TANIYOR'
Bölgeye gelen Japon turistlere rehberlik yapan Caner Gürellier ise "15 yıldır Japon turistlere memleketimizi tanıyoruz. Bu ülke için verdiğimiz bütün emekleri, kağıt gibi buruşturup çöpe fırlatıyor. Lütfen gereği neyse yapılsın. Çok üzgünüz. Zaten turizmin geldiği noktada birçok gerginlik yaşıyoruz. Bütün turizmciler diken üstünde. Hiç iyi olmadı. Umarım gereği yapılır. Bölgeye gelen Japon turistler olaydan dolayı tedirginlik yaşamıyor. Çünkü bizi tanıyorlar. Türk insanını tanıyorlar. Havaalanında karşıladığımız andan itibaren nasıl davrandığımızı, kendileri için neler yaptığımızı biliyorlar. Hepsi çok rahat. Bunu normal bir insanın yapmadığını biliyorlar" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler