Japonlardan 65 bin m2lik kapalı alan!

Japonlar'dan 65 bin m2'lik kapalı alan!

Petlas ve yatırımcı ortağı Japon heyetinin yapılacak tesislerle ilgili projeleri heyecan yarattı.

Petlas Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ve Japon heyeti yetkilileri Vali Özcan Başkanlığında Valilik toplantı salonunda bugün saat 14.30'da bir araya geldi.

Toplantıya AK Parti milletvekili Hüseyin Filiz, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Petlas’ı temsilen Mustafa Özcan ve Japon Heyeti, Başbakanlık Yatırım Destekleme Ofisi Üyeleri, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çıbık, Ticaret ve Sanayi Odası Müteşebbis Heyetinden İsmail Özcenk, Devlet Su İşleri 52. Şube Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Möhür, KUZKA Çankırı Temsilcisi Abdullah Gülşen ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilisi katıldı.
 
Toplantıda yeni kurulan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapacak olan Petlas ve Japon ortaklığıyla kurulacak olan lastik fabrikasının projesi Müteşebbis Heyeti ile birlikte Vali Özcan’a sunuldu.
 
65 BİN M2'LİK KAPALI ALAN
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Petlas ve proje ortağı Japonlar'ın Yakınkent Organize Sanayii'de yapacakları yatırım için iki adet 500 bin m2'lik yer tahsis edildi.
 
Firma ilk etapta üretim binası olarak hizmet verecek olan 65 bin m2'lik kapalı alanı kendisine ayrılan saha üzerindeki tespitini yaptı ve bunun çizimlerini bugünkü toplantıda katılımcılara sundu.
 
Toplantıda alınan kararlar arasında pazartesi gününden itibaren bölgenin harita çizimi, jeofizik durumu ile çevre raporlarının hazırlanması ve ilk etapta 100 bin liralık bir bütçe oluşturularak çalışmalara başlanılması kararlaştırıldı. Yapılacak çalışmalar için ayrılan bütçenin yeterli olmaması gözönünde bulundurularak yeni kaynak arayışına gidilmesi de ikili görüşmelerde masaya yatırıldı.
 
cankirivalisiozcan-japonheyeti-sozcu-resim-111.jpg
 
TOPLANTI ÖNCESİ VALİ ÖZCAN
JAPON HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI
 
Toplantı öncesi başta milletvekili Hüseyin Filiz, Petlas Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, Japon ortağı firması yetkililerinden oluşan bir heyet ve Başbakanlık Yatırım Destekleme Ofisi yetkilileri Vali Özcan’ı ziyaret etti.
 
Vali Özcan kabulde yaptığı konuşmasında; “Beyefendileri Çankırı’da görmekten çok mutlu oldum. Salı günü bir ekip daha buradaydı. Onlarla şehir merkezinde tutacakları ofis yerine baktık. Ben kendi kartımı takdim ediyorum. Bu kartımda direk telefonum var. Beni günün her saatinde arayabilirsiniz. Yeni kurulan Organize Sanayi Bölgesi onaylandı. Müteşebbis heyeti de onaylandı. Çankırı halkı Japonları kucaklamaya hazır. Zira Çankırı’da bir yaran kültürü var. Çünkü yaran demek kucaklaşma demektir. Bu şehirde renk, dil, ırk ayrımı yoktur. Salı günü gelen arkadaşlarla birlikte Ilgaz’da kayak yapacağız. Sizlerle de kayak yaparız ve Kurşunlu’da ki Türk Hamamına gideceğiz. Organize Sanayi Bölgesi alanıyla ilgili biz alt yapı çalışmalarına başladık. Önümüzdeki hafta makineler çalışmaya başlayacak. Bizim çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 2013 yılı için yatırım çalışmaları, alt yapı çalışmaları teklif edildi. Bizim Başbakanımız da zaten bizzat takip ediyor. Bu konuda yakın çalışma arkadaşlarımı sizinle tanıştırayım. Ahmet Atılkan Bey benim yardımcım. Kendisi bizzat sizinle ilgilenecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürüm, KUZKA Çankırı Temsilcisi, Organize Sanayi Bölgesi’nin ortaklarından olan Özel İdare Genel Sekreteri, Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen İsmail Özcenk burada. Çankırı halkı merkezde 75 bin, tümünde 180 bin Çankırılı yatırım yapan sizleri sevdiler ve bağırlarına bastılar” dedi.
 
Japon Heyeti Başkanı ise “Benim buraya üçüncü gelişim. Her gelişimde bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Özellikle buraya bugün gelen grup fabrikada görev alacak mühendisler grubu. Sizin de söylediğiniz gibi Çankırı halkıyla ve ortaklarımızla kucaklaşmak istiyoruz. Gerçekten tüm dünyadaki kendi alanında en iyi fabrikayı hazırlamak istiyoruz” diye ifade etti.
 
Daha sonra toplantıya geçmeden yemek ikram edilmek üzere Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan nezaretinde konuk heyet valilikten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler