Juventus: 2 - Real Madrid: 1

Juventus: 2 - Real Madrid: 1

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Juventus kendi evinde oynadığı ilk karşılaşmayı 2-1 kazanmasını bildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Serie A'da şampiyonluğunu ilan eden Juventus, ile bu büyük kupayı üst üst üste ikinci kez kazanmak isteyen Real Madrid Torino'daki Juventus Arena'da karşılaştı. Dev maçın ilk ayağında gülen taraf 2-1'lik skorla ev sahibi Juventus oldu.

Maça baskılı bir oyunla başlayan Juventus, ilk pozisyonunu maçın hemen başında savunmanın arasına atılan ara pasta Vidal'ın yerde kalmasıyla buldu. Ev sahibi ekibin penaltı beklediği pozisyonda hakem Martin Atkinson devam kararı verdi. Seyircisininde desteğiyle baskısını artıran siyah beyazlılar, 8. dakikada Tevez'in şutu sonrası Casillas'tan seken topu takip eden Morata'nın golüyle 1-0 öne geçti. Madrid oyun kurmasını engelleyen Juventus maçtaki ilk ciddi pozisyonunda golü buldu. Gol sonrası toparlanan Real Madrid, maçın 27. dakikasında James Rodríguez, arka direğe yaptığı ortaya kafa vuran Cristiano Ronaldo skoru 1-1'e getiren golü attı. Temponun bir an bile olsa düşmediği maçta her iki takımda bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Dev maçın ikinci yarısına da ilk yarıda olduğu gibi Juventus etkili başladı. Ev sahibi ekip Tevez ile Madrid kalesini sık sık yoklarken, 57. dakikada Morata'nın kazandırdığı penaltıda topun başına geçen Carlos Tevez, bu kez topu kaleye gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Gol sonrası oyunda tempo iyice arttı ve Real Madrid'in, baskılarını arttırdığı dakikalarda Juventus kontra ataklarla Madrid kalesinde pozisyon aradı. Oyunun son bölümlerinde Juventus iyice geriye yaslanınca Real Madrid savunma duvarını aşamadı ve yarı finalin ilk maçında Juventus 2-1 ile gülen taraf oldu.

Yarı final maçınının rövanşı 13 Mayıs'ta Santiago Bernabeu'da oynanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler