Kabataş yalanının nasıl kurgulandığı ortaya çıktıı

Kabataş yalanının nasıl kurgulandığı ortaya çıktıı

Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden Kabataş olayı hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Gezi Parkı direnişi sürecinde Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu, Kabataş’ta “100 kişilik, yarıçıplak erkeklerin saldırısına uğradığını” iddia etmiş, bu iddialar yandaş gazetelerde geniş yer bulmuştu. Daha sonra olaya ilişkin görüntülerde ise böyle bir olayın olmadığı yani Zehra Develioğlu’nun yalan söylediği ortaya çıkmıştı. Kabataş yalanı olarak tarihe geçen olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. MOBESE görüntüleri, ‘içeriden’ anlatımlar ve son olarak polis raporuyla çürütülen ‘Kabataş yalanı’nın yayılmasını sağlayan ‘mağdur’ Z.D. ile söyleşinin altında imzası bulunan Star Gazetesi çalışanı Elif Çakır’ın kendisine “Bunları bu kadın mı anlattı?” diye soran editörüne, “Konuşacak hali yoktu. Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım” karşılığını verdiği öğrenildi.

ELİF ÇAKIR’IN YALANLARIYMIŞ!
Söz konusu söyleşinin yayınlandığı Star gazetesinde o dönem politika editörü olarak görev yapan gazeteci Murat Seçkin, Taraf’taki yazısında, o gün gazetenin mutfağında yaşananları anlattı. Elif Çakır’ın Zehra Develioğlu yerine kendi cümlelerini habere koyduğunu söyledi.

Seçkin o dönemde Star Gazetesi’nde editör olarak çalıştığını belirtirken, saldırıya uğradığı iddia edilen kadınla röportaj yapan Elif Çakır’ın sözlerini köşesine taşıdı.

Seçkin yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Çakır, “gazetecilik” hünerlerinin hepsini kullanarak gelini nasıl “konuşturuyor” anlatamam… Darp oluyor neredeyse tecavüz, birkaç kişi oluyor 70 deri eldivenli adam… Kadının üstüne işeyeni mi ararsın, pornografik girişimlerde bulunanları mı?..Röportaj bitiyor ve geriye yayınlanması kalıyor.“Gazeteci” Elif, “mağdur” gelinle yaptığı “röportajı” gazetenin sistemine atıyor. Sayfanın editörü okuduklarını görünce şaşkınlığını gizleyemiyor… Bir ara yaptığı büyük haberin coşkusu ve gururuyla yazıişlerine gelen Çakır’a birkaç soru soruyor editör arkadaş. İlk soru şu: Bunları bu kadın mı anlattı?.. Elif’in cevabı: Psikolojik olarak bitmiş durumda… Konuşacak hali yoktu. Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım!!!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler