Kaç bakalım nereye kadar kaçacaksın

'Kaç bakalım nereye kadar kaçacaksın'

AK Parti'den istifa eden İl Genel Meclis Üyesi Ali Doğan'dan Osman Canbaz'a sert söylem...

İl Genel Meclisi Ekim ayı 4. birleşimine AKP Grup Başkan Vekili Faruk Dilsiz ve Meclis Başkanı Osman Canbaz arasında geçen diyalog ve AK Parti'den istifa eden Meclis Üyesi Ali Doğan’ın sert sözleri damgasını vurdu.
 
İl Genel Meclisi Ekim ayı 4. birleşimi Osman Canbaz başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıya Hüseyin Kaymak izinli olarak katılmazken,  toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü.
 
Gündemin ilk maddesinde Özel İdarenin 2013 yılı performans yatırım programında yer alan kanalizasyon ve kilit parke çalışmalarının gerçekleşme durumu görüşüldü. Konuyla ilgili incelemesini tamamlayan Araştırma ve Geliştirme Komisyonu raporu görüşmeye açıldı. Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Faruk Karabıyık, 362 köyün 324′ünün kanalizasyon çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.
 
Meclis gündeminin ikinci maddesinde ise Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından kullanılan 1998 model Jeep Grand marka aracın satılığa çıkarılması hususu görüşüldü. Okunan talep yazısında aracın ekonomik ömrünü doldurduğunun altı çizildi. Aracın satışının yapılabilmesi için oybirliği ile İl Encümenine yetki verildi.
 
Gündemin diğer maddesinde de Özel İdarenin 2014 mali yılı yatırım programı görüşüldü. Konuyla ilgili sunum yapan Özel İdare Köylere Hizmet Götürme Sorumlusu Serdar Kaymak, projelendirilen bir çok işin bitirildiğini, bazı işlerin de tamamlanma aşamasında olduğunu kaydetti. Meclis onayına sunulan konu incelenmek üzere Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na havale edildi.
 
Konunun Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na havale edilmesine tepki gösteren AKP Grup Başkan Vekili Faruk Dilsiz ve AKP’den istifa eden Bağımsız Meclis Üyesi Ali Doğan, Başkan Canbaz’ın da bu komisyonda görev aldığını hatırlatarak, Meclis Başkanlığı’na yazılı bir önerge verdi.
 
Daha sonra gündemin diğer maddesi olan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 2014 mali yılı yatırım programı görüşüldü. Konuyla ilgili sunum yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, tarımın büyük işletmeler sayesinde geliştirilebileceğini ifade ederek, "Artık 3 – 5 kişi ile tarım yapılmıyor. Tarımın gelişmesi büyük işletmeler sayesinde oluyor" dedi.
 
Çakır, ülke genelinde hayvan ve hayvan verimliliğinin arttığını vurguladı.  Meclis onayına sunulan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 2014 mali yılı yatırım programı incelenmek üzere Tarım ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu’na havale edildi.
 
Meclis son gündeminde ise Yapraklı ilçesi Ayseki Köyü’nde bulunan kum – çakıl ocağının işletme ruhsat süresinin 5 yıllığına uzatılması hususu görüşüldü. Okunan talep yazısının ardından konu incelenmek üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edildi.
 
Toplantı sonunda AKP Grup Başkan Vekili Faruk Dilsiz, verdiği yazılı önergeyi okumadığı gerekçesiyle Meclis Başkanı Osman Canbaz’ı eleştirirken, Başkan Canbaz, "Alınmış bir karar hakkında öneri verilmez ve tek imzalı önerge olmaz" dedi.
 
Bu arada AKP’den istifa eden Meclis Üyesi Ali Doğan kürsüden konuşma yapmak istediğini söyledi. Başkan Canbaz, toplantı gündeminde dilek ve temenniler bulunmadığını ve toplantıyı bitirdiğini söyleyince Doğan, "Toplantıyı uzattıkça uzattın. 2 saattir koyun, keçi soruyorsun. Bugün dilek ve temenniler yok diyorsun, ama Pazartesi var. Kaç bakalım ne kadar kaçacaksın?" ifadelerini kullandı. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler